Συνταγή για λαλάγγια -Τραγανά και πεντανόστιμα κριτσίνια λαδιού
BOVARY ⸻ 02 JAN 2023
Tα λαλάγγια, ή μανιάτικες τηγανίτες αποτελούν παράδοση στη Μεσσηνιακή αλλά και Λακωνική Μάνη και σερβίρονται σε κάθε σπίτι στις μεγάλες θρησκευτικές εορτές.
Τα λαχταριστά αυτά κριτσίνια από λάδι είναι ένα σνακ που θα γίνει σίγουρα ανάρπαστο. Ιδανικά για να συνοδέψουν ένα ωραίο ντιπ, μια νόστιμη σαλάτα η ουσιαστικά οποιοδήποτε γεύμα, ποιος θα περίμενε πως είναι συνάμα και τόσο εύκολα στην παρασκευή τους;
Αυτή η συνταγή για λαλάγγια που βρήκαμε στην ιστοσελίδα xrysessyntages.gr είναι πεντανόστιμη, απλή στην εκτέλεση και είναι σίγουρο πως δε θα μείνει ούτε ψίχουλο.
Τα κριτσίνια αυτά είναι ό,τι πρέπει για το καθημερινό κολατσιό του παιδιού σας, ενώ μπορούν κάλλιστα να πρωταγωνιστήσουν και σε μια βραδιά με κρασί, αλλαντικά και καλή παρέα.
Υλικά
- 1 κιλό αλεύρι
- μαγιά 25 γρ
- 1 ποτήρι νερού (όχι πολύ μεγάλο) λάδι ότι θέλουμε
- 1κ γλ κανέλα 1κ γλ γαρύφαλλο
- 1κ σούπας αλάτι και χλιαρό νερό
Εκτέλεση
- Σε μία λεκάνη βάζουμε το αλεύρι κοσκινισμένο το αλάτι την κανέλα το γαρύφαλλο
- Σε χλιαρό νερό διαλύουμε την μαγιά.. Ζεσταίνουμε το λάδι αρκετά και το ρίχνουμε στο αλεύρι το τρίβουμε με το χέρι μας να πάει παντού θα γίνει σαν τραχανάς
- Μετά ρίχνουμε την μαγιά και αρχίζουμε να ζυμώνουμε ρίχνουμε λίγο λίγο το νερό μέχρι να έχουμε μια ωραία ζύμη Σκεπάζουμε σε ζεστό μέρος μέχρι να διπλασιαστεί
- Όταν είναι έτοιμο κόβουμε μικρά μπαλάκια και επάνω στο τραπέζι μας φτιάχνουμε λεπτά κορδόνια τα τυλίγουμε γύρω από την φούχτα μας και φτιάχνουμε το λαλαγγι
- Σε κατσαρόλα βάζουμε λάδι να κάψει καλά και τηγανίζουμε μέχρι να ροδίσουν τα βάζουμε σε λαδόκολλα