Brownie Fudge: Η πιο λαχταριστή εκδοχή του brownie με 6 υλικά
Λατρεύουμε τα γλυκά και κυρίως αυτά που έχουν σοκολάτα. Είναι λαχταριστά με κρεμώδη υφή, που λιώνουν στο στόμα.
Αν είσαι και εσύ choco lover, σου έχουμε την απόλυτη συνταγή που θα λατρέψεις. Λαχταριστά brownies!
Το αγαπημένο τετράγωνο ή ορθογώνιο προέρχεται από την Bertha Palmer, την socialite σύζυγο του ιδιοκτήτη του Palmer House Hotel στο Σικάγο. Το 1893, η γυναίκα ζήτησε από τον pastry chef του ξενοδοχείου ένα γλυκό κατάλληλο για γυναίκες. Ήθελε κάτι πιο μικρό από κέικ που να χωρά σε τετράγωνα κουτιά.
Το όνομα «brownie» του αποδόθηκε αργότερα όταν εμφανίστηκε σε βιβλία μαγειρικής. Το 1907 πήρε τη μορφή που έχει σήμερα και καθιερώθηκε.
Ο Δημήτρης Μακρυνιώτης έφτιαξε μια τέλεια συνταγή για brownie, που είναι πανεύκολη και γίνεται πολύ γρήγορα. Θα χρειαστείς 6 απλά υλικά που σίγουρα έχεις ήδη στην κουζίνα σου. Τα πεντανόστιμα brownie θα ξετρελάνουν μικρούς και μεγάλους.
Σημείωσε τι θα χρειαστείς και ξεκίνα να το φτιάχνεις:
ΥΛΙΚΑ
500 γρ. κουβερτούρα
250 ml κρέμα γάλακτος 36% λιπαρά
180 γρ. βούτυρο αγελάδος
100 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
6 μεσαία αυγά
200 γρ. ζάχαρη
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Σε ένα κατσαρολάκι, ζεσταίνουμε καλά το βούτυρο με την κρέμα γάλακτος, χωρίς να τα αφήσουμε να πάρουν βράση.
Κόβουμε την κουβερτούρα σε μικρά κομμάτια και την αδειάζουμε σε ένα μεγάλο μπολ.
Αμέσως μετά, περιχύνουμε την κουβερτούρα μας με την ζεστή κρέμα γάλακτος και ανακατεύουμε με μια μαρίζ, μέχρι να γίνουν γκανάς.
Σε ένα μπεν μαρί, βάζουμε τα αυγά με τη ζάχαρη και τα ανακατεύουμε καλά με ένα σύρμα μέχρι η ζάχαρη να λιώσει εντελώς.
Στη συνέχεια, ρίχνουμε το μείγμα των αυγών στο μπολ με τη γκανάς και προσθέτουμε το αλεύρι, ανακατεύοντας καλά με μια μαρίζ.
Αδειάζουμε το μείγμα μας σε ένα ταψί 25 Χ 30 εκατοστών, που έχουμε στρώσει αντικολλητικό χαρτί και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στον αέρα στην μεσαία σχάρα στους 180-190 βαθμούς για περίπου 18 λεπτά.
Τέλος, αφήνουμε να κρυώσει καλά (γύρω στη μία ώρα) και σερβίρουμε με πραλίνα ή παγωτό της αρεσκείας μας.
Καλή απόλαυση!