Γύρος μανιταριών: Η εύκολη vegan συνταγή για να κάνεις αποτοξίνωση από το κρέας
Λίγη αποτοξίνωση από το κρέας, σίγουρα θα μας έκανε καλό.
Αν λοιπόν έφαγες (ή παράφαγες) αυτές της μέρες ελέω Τσικνοπέμπτης, σου έχουμε την τέλεια ιδέα.
Ένα πιάτο εξίσου πεντανόστιμο που, όμως, δεν έχει κρέας και δεν έχει να ζηλέψει τίποτα από γεύση.
Γύρος μανιταριών. Είναι ένα πλούσιο, χορταστικό γεύμα, vegan και ελαφρύ, που δεν υπάρχει περίπτωση να μην λατρέψουν όλοι.
Η συνταγή του Γιώργου Τσούλη είναι σούπερ και γίνεται πανεύκολα.
Σημείωσε τι θα χρειαστείς για να την φτιάξεις:
ΥΛΙΚΑ
500 γρ. μανιτάρια Portobello, καθαρισμένα και κομμένα σε λεπτές κάθετες φέτες
500 γρ. μανιτάρια πλευρώτους, κομμένα σε λεπτές κάθετες φέτες
500 γρ. λευκά μανιτάρια, κομμένα σε λεπτές κάθετες φέτες
Για τη μαρινάδα:
1 κ.γ. πελτέ ντομάτας
½ κ.γ. σκόρδο σε σκόνη
50 ml. σάλτσα σόγιας
½ κ.σ. μουστάρδα σε σκόνη
½ κ.σ. πάπρικα καπνιστή σε σκόνη
1 κ.σ. φρέσκο θυμάρι, μόνο τα φύλλα
100 ml. Ελαιόλαδο
Αλάτι
Πιπέρι
Για το σερβίρισμα:
Πίτες
Ντομάτα, κομμένη στη μέση και ροδέλες
Κρεμμύδι, κομμένο σε λεπτές κάθετες φέτες
Ψιλοκομμένος μαϊντανός
Μουστάρδα
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Κόβουμε τα τρία είδη μανιταριών στον πάγκο εργασίας και τα μεταφέρουμε σε ένα μεγάλο βαθύ μπολ.
Αδειάζουμε στο μπολ πάνω από τα μανιτάρια όλα τα υλικά για τη μαρινάδα και φορώντας γάντια μίας χρήσης ανακατεύουμε πολύ καλά ώστε όλα τα υλικά της μαρινάδας να καλύψουν τα μανιτάρια.
Βάζουμε ένα μεγάλο τηγάνι σε μέτρια προς δυνατή φωτιά να κάψει πολύ καλά.
Ρίχνουμε μέσα τα μανιτάρια σε δόσεις και τα σοτάρουμε μέχρι να πάρουν ωραίο χρώμα. Μόλις είναι έτοιμα τα μεταφέρουμε σε ένα μπολ. Ακολουθούμε την ίδια διαδικασία για όλη την ποσότητα των μανιταριών.
Παίρνουμε μία πίτα, την κόβουμε στη μέση και τοποθετούμε όποιο υλικό για το σερβίρισμα επιθυμούμε. Προσθέτουμε στο τελείωμα το γύρο μανιταριών και σερβίρουμε.
Καλή όρεξη!
Η συνταγή είναι από το giorgostsoulis.com