Τηγανιά

Χοιρινή τηγανιά με μουστάρδα και μπύρα -Ο απόλυτος μεζές

Η Τσικνοπέμπτη φτάνει και φέτος θα είναι πολύ διαφορετική.

Μπορεί να μην κανονίσουμε κάποιο τραπέζι έξω, μπορούμε όμως να μαγειρέψουμε ένα υπέροχο γεύμα που θα απολαύσουμε στο σπίτι με την οικογένειά μας.

Το κρέας θα έχει, φυσικά, την τιμητική του και ψάχνουμε ήδη τι καλό θα φτιάξουμε.

Αν θέλεις να πρωτοτυπήσεις και να εντυπωσιάσεις, σου έχουμε την τέλεια συνταγή: Χοιρινή τηγανιά με μουστάρδα και μπύρα.

Πρόκειται για έναν πεντανόστιμο μεζέ που πάει τέλεια με κρασί ή ουζάκι  και μπορείς να τον συνοδεύσεις με ρύζι ή πατάτες τηγανιτές.

Δες τι θα χρειαστείς για να το φτιάξεις:

ΥΛΙΚΑ

1 κιλό μαλακό χοιρινό κομμένο σε καρέ (λαιμός χωρίς λίπος)

1-2 κρεμμύδια ψιλοκομμένα

2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες (προαιρετικά)

1 φύλλο δάφνης

Δενδρολίβανο

3 κουταλιές της σούπας μουστάρδα

1/2 κουταλιά της σούπας μέλι

300 ml μπύρα

Ελαιόλαδο

Αλάτι-πιπέρι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Πλένουμε τα κομμάτια του χοιρινού, τα σκουπίζουμε με χαρτί κουζίνας, τα βάζουμε σε ένα μπολ και ρίχνουμε όλα τα υλικά εκτός από τη μπύρα και ανακατεύουμε πολύ καλά ώστε να καλυφθεί όλο το κρέας. Αφήνουμε το κρέας στο ψυγείο να μαριναριστεί για 1 ώρα.

Σε ένα τηγάνι ρίχνουμε λίγο λάδι και σοτάρουμε το κρέας μέχρι να ροδίσει. Αλατοπιπερώνουμε και σβήνουμε με τη μισή μπύρα, αφήνουμε να βράσει μέχρι να εξατμιστεί σχεδόν ή μπύρα και προσθέτουμε και την υπόλοιπη.

Αφήνουμε να βράσει και να μείνει με λίγο ζουμί. Σερβίρουμε ζεστό μόνο του για μεζέ ή με ρύζι ή πατάτες τηγανιτές ή πουρέ για κυρίως πιάτο.

Καλή όρεξη!