Butterhorns Rolls: Το απίθανο σνακ μεταξύ μπριός και κρουασάν που θα λατρέψουν μικροί και μεγάλοι
Τι θα έλεγες για ένα αφράτο, λαχταριστό σνακ για όλες τις ώρες της ημέρας; Ξέρουμε την απάντηση.
Αν λατρεύεις τα κρουασάν, σου έχουμε την απόλυτη συνταγή. Butterhorns Rolls, κάτι μεταξύ μπριος και κρουασάν.
Είναι πεντανόστιμα και τρώγονται τέλεια με μαρμελάδα ή Nutella αλλά και σκέτα. Μπορείς να τα χρησιμοποιήσεις και σαν ψωμάκι για σάντουιτς.
Η συνταγή είναι απλή και εύκολη με απλά υλικά που έχεις ήδη στην κουζίνα σου.
Σημείωσε τι θα χρειαστείς:
ΥΛΙΚΑ
1 κούπα γάλα φρέσκο (250ml)
1/2 κούπα βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου (113g)
3/4 κούπας ζάχαρη (150g)
1/2 κ.γ. αλάτι
3 αυγά χτυπημένα
2 κ.σ. μαγιά που δεν χρειάζεται διάλυση
4-5 κούπες αλεύρι γ.ο.χ (600g-750g)
6 κ.σ βούτυρο λιωμένο για άλειμμα
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Βάζουμε το γάλα να ζεσταθεί σε χαμηλή φωτιά μέχρι να αρχίσει να βγαίνει καπνός. Δεν θελουμε να πάρει βράση.
Στον κάδο του μίξερ χτυπάμε το βούτυρο με την ζάχαρη και το αλάτι.
Προσθέτουμε το χλιαρό γάλα, τα αυγά και ανακατεύουμε να λιώσει τελείως το βούτυρο.
Ανακατεύουμε με τον γάντζο και προσθέτουμε τις 2 κούπες αλεύρι και την μαγιά.
Προσθέτουμε τις άλλες 2 κούπες αλεύρι και ζυμώνουμε για 5 λεπτά τσεκάροντας την ζύμη αν χρειάζεται περισσότερο αλεύρι. Η ζύμη πρέπει να είναι μαλακή και να μην κολλάει.
Βάζουμε την ζύμη σε ελαφρώς λαδωμένο μπολ να διπλασιάσει τον όγκο της. Περίπου 2 ώρες.
Χωρίζουμε τις ζύμη σε 3 ίσα κομμάτια. Σε καλά αλευρωμένο πάγκο ανοίγουμε το ζυμάρι όπως την πίτσα. Κόβουμε με την ροδέλα διαγώνια κομμάτια βγαίνουν περίπου 8 μεγάλα ή 12 μικρά τριγωνάκια στο κάθε ζυμάρι. Βουτυρώνουμε τα τριγωνάκια και τα ρολάρουμε να κλείσουν. Σε αυτά που θα βάλουμε μερέντα δεν βάζουμε βούτυρο.
Κάνουμε το ίδιο και για τα άλλα 2 κομμάτια ζύμης. Αφήνουμε να φουσκώσουν για 1 ώρα σκεπασμένα.
Ψήνουμε στον αέρα στους 180C για 7-12 λεπτά. Θέλουμε να ροδίσουν ελαφρά και να γίνει λίγο καφετί ο πάτος τους. Όταν βγουν από τον φούρνο θα τα αλείψουμε με λιωμένο βούτυρο.
Καλή απόλαυση!