Κριτσίνια με 5 υλικά -Η συνταγή από Ελληνίδα διαιτολόγο, τα πιο υγιεινά που έχετε φάει
Οταν θέλουμε κάτι για να τσιμπολογήσουμε, τα κριτσίνια είναι η ιδανική λύση.
Tα κριτσίνια είναι ένα σνακ που πάντοτε είναι χρήσιμο να έχει κανείς στο σπίτι του. Είναι ιδανικά για να συνοδέψουν ένα ωραίο ντιπ, μια νόστιμη σαλάτα ή και να καταναλωθούν με λίγο τυρί παρέα με ένα ποτήρι κρασί. Ποιος θα περίμενε όμως πως είναι συνάμα και τόσο εύκολα στην παρασκευή τους;
Σε μια αναζήτηση στο Instagram βρήκαμε μια πανεύκολη συνταγή για υγιεινά κριτσίνια, την οποία αποκαλύπτει η κλινική διαιτολόγος-διατροφολόγος Έφη Κολοβέρου που αναλαμβάνει κυρίως περιστατικά για απώλεια βάρους και ρύθμιση του διαβήτη.
Κριτσίνια με 5 υλικά, η συνταγή από Ελληνίδα διαιτολόγο
Ελαφριά, τραγανά, υπέροχα να τα απολαύσετε όλες τις ώρες της ημέρας και σίγουρα δεν θα μπορέσετε να αρκεστείτε μόνο σε ένα. Η συνταγή για υγιεινά κριτσίνια από την κλινική διαιτολόγο-διατροφολόγο Έφη Κολοβέρου στο Instagram μάς τράβηξε την προσοχή καθώς είναι πολύ εύκολη για να την δοκιμάσεις στην κουζίνα σου.
Υλικά
- 300γρ cottage
- 4 ασπράδια (ή 130μλ παστεριωμένο ασπράδι)
- 250γρ νιφάδες φαγόπυρου (ή βρόμης) αλεσμένες στο μούλτι ως αλεύρι
- 2 κ. σούπας ελαιόλαδο
- Σουσάμι
- Αλάτι, πιπέρι
Εκτέλεση
Απλώς ανακατεύετε όλα τα υλικά σε ενα μπολ, πλάθετε σε μακρόστενα μπαστουνάκια και ψήνετε στον αέρα στους 180 βαθμούς για 30-40 λεπτά ή και περισσότερο πχ 50 λεπτά, ανάλογα πόσο τραγανά τα θέλετε.
Δείτε το βίντεο:
Tip: Για να παρουσιάσετε τα κριτσίνια στο τραπέζι, μπορείτε να τα πιάσετε σε μικρές ατομικές δεσμίδες ανά 4-5 και να τα τυλίξετε με μια ατομική πετσετούλα, κατά προτίμηση πάνινη, που να ταιριάζει με το τραπεζομάντηλό σας, ή να τα πιάσετε με μια κορδέλα ή σπαγγάκι ή ακόμη να τα βάλετε όρθια μέσα σε ψηλά ποτήρια.