Συνταγή για κριτσίνια

Κριτσίνια με 5 υλικά -Η συνταγή από Ελληνίδα διαιτολόγο, τα πιο υγιεινά που έχετε φάει

Οταν θέλουμε κάτι για να τσιμπολογήσουμε, τα κριτσίνια είναι η ιδανική λύση.

Tα κριτσίνια είναι ένα σνακ που πάντοτε είναι χρήσιμο να έχει κανείς στο σπίτι του. Είναι ιδανικά για να συνοδέψουν ένα ωραίο ντιπ, μια νόστιμη σαλάτα ή και να καταναλωθούν με λίγο τυρί παρέα με ένα ποτήρι κρασί. Ποιος θα περίμενε όμως πως είναι συνάμα και τόσο εύκολα στην παρασκευή τους;

Σε μια αναζήτηση στο Instagram βρήκαμε μια πανεύκολη συνταγή για υγιεινά κριτσίνια, την οποία αποκαλύπτει η κλινική διαιτολόγος-διατροφολόγος Έφη Κολοβέρου που αναλαμβάνει κυρίως περιστατικά για απώλεια βάρους και ρύθμιση του διαβήτη. 

Κριτσίνια με 5 υλικά, η συνταγή από Ελληνίδα διαιτολόγο

Ελαφριά, τραγανά, υπέροχα να τα απολαύσετε όλες τις ώρες της ημέρας και σίγουρα δεν θα μπορέσετε να αρκεστείτε μόνο σε ένα. Η συνταγή για υγιεινά κριτσίνια από την κλινική διαιτολόγο-διατροφολόγο Έφη Κολοβέρου στο Instagram μάς τράβηξε την προσοχή καθώς είναι πολύ εύκολη για να την δοκιμάσεις στην κουζίνα σου.

Υλικά

  • 300γρ cottage
  • 4 ασπράδια (ή 130μλ παστεριωμένο ασπράδι)
  • 250γρ νιφάδες φαγόπυρου (ή βρόμης) αλεσμένες στο μούλτι ως αλεύρι
  • 2 κ. σούπας ελαιόλαδο
  • Σουσάμι
  • Αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση

Απλώς ανακατεύετε όλα τα υλικά σε ενα μπολ, πλάθετε σε μακρόστενα μπαστουνάκια και ψήνετε στον αέρα στους 180 βαθμούς για 30-40 λεπτά ή και περισσότερο πχ 50 λεπτά, ανάλογα πόσο τραγανά τα θέλετε.

Δείτε το βίντεο:

Tip: Για να παρουσιάσετε τα κριτσίνια στο τραπέζι, μπορείτε να τα πιάσετε σε μικρές ατομικές δεσμίδες ανά 4-5 και να τα τυλίξετε με μια ατομική πετσετούλα, κατά προτίμηση πάνινη, που να ταιριάζει με το τραπεζομάντηλό σας, ή να τα πιάσετε με μια κορδέλα ή σπαγγάκι ή ακόμη να τα βάλετε όρθια μέσα σε ψηλά ποτήρια.