Κρέμα καραμελέ, εύκολη και λαχταριστή, με μόνο 5 υλικά
H κρέμα καραμελέ είναι ένα από τα πιο νόστιμα γλυκά που σίγουρα αξίζει να δοκιμάσεις.
Πρόκειται για ένα γλυκό που λατρεύουν μικροί και μεγάλοι αφού η κρέμα του είναι βελούδινη και η καραμέλα λαχταριστή.
Με λίγα μόνο υλικά και εύκολη εκτέλεση, η σημερινή συνταγή είναι ιδανική για εκείνες τις στιγμές που έχετε υπογλυκαιμίες.
Το άρωμα βανίλιας είναι τόσο -όσο πρέπει για μια ισορροπημένη γεύση ενώ από την άλλη η καραμέλα, λαχταριστή, δίνει ένταση -και νόημα- σε κάθε κουταλιά.
Κρέμα καραμελέ, εύκολη και λαχταριστή, με μόνο 5 υλικά
Υλικά
- 120 γρ ζάχαρη
- 3 κ.σ νερό
- 5 αυγά
- 1 κουτί ζαχαρούχο γάλα
- 1 κ.γ εκχύλισμα βανίλιας
Εκτέλεση
Σε ένα κατσαρολάκι με μέτρια φωτιά βάζουμε τη ζάχαρη με λίγο νερό και ανακατεύουμε μέχρι να διαλυθεί η ζάχαρη. Αφήνουμε μέχρι να βράσει η ζάχαρη μέχρι και να αποκτήσει χρυσαφί χρώμα.
Προσέχουμε μην καεί και μόλις έχουμε το επιθυμητό χρώμα αποσύρουμε από την εστία και τη ρίχνουμε στη φόρμα μας.
Σε ένα μεγάλο μπολ χτυπάμε τα αυγά, προσθέτουμε το εκχύλισμα βανίλιας και το ζαχαρούχο γάλα συνεχίζοντας το ανακάτεμα.
Βάζουμε το νερό ανακατεύουμε λίγο ακόμη και ρίχνουμε το μείγμα πάνω από την καραμέλα. Μεταφέρουμε τη φόρμα μέσα σε ένα μεγαλύτερο ταψί το οποίο έχει μέχρι τη μέση το βραστό νερό.
Τα βάζουμε στη μεσαία σχάρα του φούρνου, στις αντιστάσεις στους 180*C, για περίπου μια ώρα. Τα βγάζουμε από το φούρνο, αφαιρούμε το ταψί με το νερό και αφήνουμε τη φόρμα να κρυώσει για 10 λεπτά.
Με ένα μαχαιράκι ξεκολλάμε το γλυκό από τη φόρμα περιμετρικά και το αναποδογυρίζουμε στην πιατέλα. Το αφήνουμε να κρυώσει και είναι έτοιμο για σερβίρισμα.