Ομελέτα με πατάτες και τυριά -Η πιο εύκολη και νόστιμη συνταγή στο λεπτό
Η ομελέτα είναι ένα από τα πιο εύκολα και γρήγορα πιάτα που μπορούμε να ετοιμάσουμε και να χορτάσουμε ενώ παράλληλα πρόκειται για ένα υγιεινό γεύμα, γεμάτο πρωτεΐνη.
Οι ομελέτες, σε κάθε διαφορετική τους συνταγή αποτελούν πάντα ιδανική ιδέα για ένα γρήγορο σνακ, πρωινό, ακόμη και ολοκληρωμένο μεσημεριανό γεύμα.
Ανάλογα με τα γούστα του καθένα, μπορεί η συνταγή να προσαρμοστεί, το μυστικό που δίνει την τέλεια γεύση όμως στην προκειμένη περίπτωση είναι οι πατάτες ενώ το γάλα που θα προσθέσεις στα αυγά καθώς τα χτυπάς στην αρχή της συνταγής, θα χαρίσει στην ομελέτα μια αφράτη υφή.
Ομελέτα με πατάτες και τυριά -Η πιο εύκολη και νόστιμη συνταγή στο λεπτό
Υλικά
- 4 -6 αυγά (ανάλογα την ποσότητα που θέλετε να φτιάξετε)
- 2 φέτες γαλοπούλα ή ζαμπόν
- 3 πατάτες καθαρισμένες και κομμένες
- Ελαιόλαδο για να τηγανίσουμε τις πατάτες
- 2 κ.σ. κεφαλοτύρι
- 2 κ.σ. γκούντα
- 2 κ.σ. βούτυρο
- 1 κ.σ. γάλα
- Αλάτι-φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Εκτέλεση
Σε ένα μπολ χτυπάμε τα αυγά με λίγο γάλα, προσθέτουμε τα τυριά, τη γαλοπούλα ή το ζαμπόν και αλατοπιπερώνουμε.
Σε ένα μεγάλο τηγάνι ζεσταίνουμε το βούτυρο, ρίχνουμε τις πατάτες -αφού τις έχουμε πρώτα τηγανίσει- τις απλώνουμε και τις περιχύνουμε με τα χτυπημένα αυγά.
Όταν η ομελέτα μας ροδίσει απ’ τη μία πλευρά, με τη βοήθεια ενός μεγάλου πιάτου την αναποδογυρίζουμε και την τηγανίζουμε για ακόμη 3 με 4 λεπτά ανάλογα την ένταση της κουζίνας μας, μέχρι να ροδίσει.