Κρέμα γιαουρτιού με σοκολάτα και φιστίκια Αιγίνης -Ενα ελαφρύ, κρεμώδες επιδόρπιο
Το καλοκαίρι αναζητούμε γλυκά που είναι ελαφριά, νόστιμα και δροσερά.
Βρήκαμε μια συνταγή για δροσερή και ελαφριά κρέμα γιαουρτιού με σοκολάτα και φιστίκια Αιγίνης και άρωμα πορτοκαλιού. Μια συνταγή του Γιώργου Τσούλη που είναι πολύ εύκολη και χρειάζεσαι μόνο 5 λεπτά να την προετοιμάσεις και 15 λεπτά για να την εκτελέσεις!
Αν θέλεις την κρέμα πιο δροσερή, τη μεταφέρεις στο ψυγείο για 1-2 ώρες προτού σερβίρεις. Αυτό το επιδόρπιο θα σε ενθουσιάσει, γιατί εκτός από εύκολο είναι και πολύ γευστικό.
Θυμίζουμε ότι τα φιστίκια Αιγίνης είναι πολύ αγαπητά λόγω της ωραίας γεύσης τους. Εκτός όμως από νόστιμα, είναι και πλούσια σε πολύτιμα θρεπτικά συστατικά, όπως φυτικές πρωτεΐνες, φυτικές ίνες, καλά (ακόρεστα) λιπαρά, βιταμίνες και ιχνοστοιχεία.
ΥΛΙΚΑ
450 γρ. γιαούρτι, στραγγιστό 0%
300 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα, ψιλοκομμένη
150 ml γάλα, πλήρες
Χυμό και ξύσμα από 1 πορτοκάλι
Φιστίκια Αιγίνης, ψιλοκομμένα για το σερβίρισμα
Εκτέλεση συνταγής
Προσθέτουμε τη σοκολάτα σε ένα μπολ και τη λιώνουμε πάνω από μία κατσαρόλα με βραστό νερό (μέθοδος μπεν μαρί) ανακατεύοντας με μία σπάτουλα ζαχαροπλαστικής. Κατόπιν, τοποθετούμε ένα κατσαρολάκι σε χαμηλή φωτιά και προσθέτουμε το γάλα, το χυμό και το ξύσμα πορτοκαλιού και τα αφήνουμε να πάρουν βράση.
Έπειτα, αδειάζουμε τη σοκολάτα στο κατσαρολάκι και ανακατεύουμε με τη σπάτουλα ζαχαροπλαστικής, μέχρι το μείγμα να αποκτήσει την υφή μιας λείας κρέμας. Μόλις είναι έτοιμο, αποσύρουμε το κατσαρολάκι από τη φωτιά και το αφήνουμε να κρυώσει ελαφρώς.
Στη συνέχεια, αδειάζουμε το γιαούρτι σε ένα μπολ, προσθέτουμε το μείγμα σοκολάτας και ανακατεύουμε με τη σπάτουλα ζαχαροπλαστικής, μέχρι να ομογενοποιηθεί η κρέμα. Τέλος, τη σερβίρουμε σε 4 μπολάκια, πασπαλίζουμε με φιστίκια Αιγίνης και σερβίρουμε.
Τη συνταγή πήραμε από τον Γιώργο Τσούλη