Πασχαλινά κουλούρια και κόκκινα αυγά στο τραπέζι

Λαχταριστά κουλουράκια πορτοκαλιού για το Πάσχα -Συνταγή της γιαγιάς

Μία συνταγή για πασχαλινά κουλουράκια πορτοκαλιού που θα λατρέψουν μικροί και μεγάλοι.

Τα κουλουράκια είναι ένα αγαπημένο μας κολατσιό που λατρεύουμε ήδη από τα παιδικά μας χρόνια. Οι μυρωδιές και τα αρώματα από τις γιαγιαδίστικες λιχουδιές μας θυμίζουν στιγμές από την παιδική μας ηλικία και φέρνουν εικόνες από την κουζίνα του πατρικού μας σπιτιού.

Τα κουλουράκια πορτοκαλιού είναι μάλιστα το κατεξοχήν πασχαλινό έδεσμα που κοσμεί το εορταστικό τραπέζι και που γίνεται ανάρπαστο κάθε χρόνο. Όσα κουλουράκια περισσέψουν τα απολαμβάνουμε με τον καφέ ή κάποιο άλλο ζεστό ρόφημα, είτε το πρωί είτε το απόγευμα, στο σπίτι ή το γραφείο.

Εμείς βρήκαμε στο cretangastronomy μία απλή συνταγή για λαχταριστά κουλουράκια πορτοκαλιού για το πασχαλινό τραπέζι που σας δείχνει πως να τα φτιάξετε εύκολα και γρήγορα με τρία βήματα.

Υλικά

  • 250gr βούτυρο
  • 250gr ζάχαρη
  • 2 αυγά
  • 1/4 κγ μαστίχα κοπανισμένη
  • 60 gr χυμό πορτοκάλι
  • 1/2 κγ σόδα
  • ξύσμα από 1 πορτοκάλι
  • 1 βανίλια
  • 1 πρέζα αλάτι
  • 600-650 gr αλεύρι γοχ
  • 1κγ baking powder
  • 1 κρόκο με λίγο νερό για το άλειμμα

Εκτέλεση

  • Χτυπώ το βούτυρο με τη ζάχαρη κ προσθέτω 1-1 τα αυγά. Προσθέτω τη βανίλια, το ξύσμα, τη μαστίχα κ το χυμό μέσα στον οποίο έχω διαλύσει τη σόδα!
  • Τέλος προσθέτω το αλεύρι κοσκινισμένο με το baking k το αλάτι! Αφήνω να ξεκουραστεί η ζύμη για μισή ώρα και στη συνέχεια πλάθω κουλούρια σε διάφορα σχέδια.
  • Αλείφω με κρόκο κ ψήνω στους 160 στον αέρα μέχρι να ροδίσουν!