Φωτογραφία: Shutterstock

Κέικ μήλου με κανέλα χωρίς αλεύρι, ζάχαρη και βούτυρο -Κάθε μπουκιά του είναι όνειρο

Ένα κομμάτι κέικ μπορεί να συνοδεύσει εξαιρετικά τον καφέ ή το τσάι, σε κάθε στιγμή της ημέρας.

Είτε πρόκειται για ένα κέικ πορτοκαλιού, σοκολάτας, ή κανέλας, κάθε μπουκιά είναι όνειρο και φυσικά αναζητήσαμε στο διαδίκτυο μια εύκολη συνταγή για το καλύτερο κέικ μήλου με κανέλα. Η γεύση του θα σε συναρπάσει ενώ οι μυρωδιές του θα φέρουν πιο νωρίς το χριστουγεννιάτικο πνεύμα στο σπίτι.

Για τη συνταγή κέικ μήλου με κανέλα χωρίς αλεύρι, χωρίς ζάχαρη και χωρίς βούτυρο θα χρειαστείς υλικά που σίγουρα έχεις ήδη στην κουζίνα σου ενώ εκείνο που δεν θα μπορείς να ξεχάσεις, άπαξ και δοκιμάσεις την πρώτη μπουκιά, είναι η υπέροχη, γεμάτη αρώματα γεύση του.

Τη συνταγή πήραμε από το προφίλ Martha's recipes στο Instagram

Κέικ μήλου με κανέλα χωρίς αλεύρι, χωρίς ζάχαρη και χωρίς βούτυρο

Υλικά

  • 2 αυγά
  • 125 γρ γιαούρτι
  • 100γρ λάδι
  • 160γρ μέλι πεύκου (Χρησιμοποιούμε μέλι πεύκου για πιο ιδιαίτερη γεύση)
  • 2 μήλα κομμένα σε κυβάκια
  • 300γρ βρώμη
  • 1 βανίλια
  • 1κσ μπέικιν παουντερ
  • 1κσ κοφτή κανέλα
  • μια πρέζα γαρύφαλλο


Εκτέλεση
Ανακατεύουμε τα αυγά με το γιαούρτι το λάδι και το μέλι πευκου. Κόβουμε τα μήλα σε μικρά κομματάκια και τα προσθέτουμε. Αλέθουμε τη βρώμη μαζί με το μπέικιν, την κανέλα, τη βανίλια και το γαρύφαλλο και προσθέτουμε στο μείγμα. Ανακατεύουμε καλά. Μεταφέρουμε το μείγμα σε μια φόρμα κέικ που έχουμε βουτυρώσει και αλευρώσει καλά για να μη μας κολλήσει. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο για 30-35 λεπτά περίπου!

Υ.Γ: Για καλύτερη απόλαυση δοκιμάστε το ζεστό.