Συνταγή για κέικ λεμονιού με ανθότυρο -Μυρωδάτο, με πλούσια και ντελικάτη γεύση
BOVARY ⸻ 03 NOV 2022
Το κέικ είναι αναμφισβήτητα το αγαπημένο γλυκό σνακ μικρών και μεγάλων και έχει δικαίως πάντοτε μια θέση στην κουζίνα ενός ελληνικού νοικοκυριού
Οι γεύσεις και εκδοχές του είναι αμέτρητες και πολλές συνταγές είναι ιδιαίτερα απλές, γεγονός που καθιστά το κέικ ένα από τα πιο δημοφιλή γλυκά παγκοσμίως. καθώς σε κάθε περιοχή χρησιμοποιούνται τα εκάστοτε τοπικά υλικά ως βασικό υλικό.
Μία από τις πιο ευρέως αγαπητές γεύσεις κέικ διεθνώς είναι αναμφισβήτητα το κέικ λεμόνι καθώς η ελαφριά γεύση και τα πλου΄σια αρώματα του το ξεχωρίζουν. Εμείς βρήκαμε μια εξαιρετική συνταγή για κέικ λεμόνι σε ελληνική εκδοχή από τον σεφ Δημήτρη Μακρυνιώτη η οποία χρησιμοποιεί ως βασικό υλικό και το ανθότυρο.
Υλικά
- 300 γρ. ανθότυρο
- 200 γρ. βούτυρο αγελάδος LURPAK
- 200 γρ. ζάχαρη
- 3 μεσαία αυγά
- 200 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο
- 1 κ.γ παπαρουνόσπορο
- Ξύσμα από ένα λεμόνι
Εκτέλεση
- Στον κάδο του μίξερ, με το φτερό, χτυπάμε το βούτυρο με την ζάχαρη και το ανθότυρο σε μέτρια προς δυνατή ταχύτητα, μέχρι να γίνει ένα ομοιογενές μείγμα.
- Αμέσως μετά, προσθέτουμε σιγά σιγά τα αυγά, που πριν έχουμε χτυπήσει.
- Συνεχίζοντας το ανακάτεμα, προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά, κατεβάζοντας κατά διαστήματα το μείγμα από τα τοιχώματα του κάδου με μια μαρίζ.
- Αδειάζουμε το μείγμα σε κλασική στρογγυλή φόρμα κέικ με τρύπα στην μέση, την οποία πριν έχουμε βουτυρώσει και αλευρώσει.
- Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στην μεσαία σχάρα, στον αέρα, στους 170 βαθμούς, για 40 λεπτά περίπου.