Αφράτο και αρωματικό κέικ λεμόνι που λιώνει στο στόμα
Σου έχουμε συνταγή για το πιο αφράτο νόστιμο και εύκολο κέικ λεμονιού που έχεις δοκιμάσει ποτέ.
Το λεμόνι υπάρχει σε κάθε σπίτι, χειμώνα-καλοκαίρι. Έχει πολλές χρήσεις, γιατί εκτός από τη μαγειρική το χρησιμοποιούμε και στη καθαριότητα του σπιτιού μας. Το λεμόνι παρά τη ξινή του γεύση, μπορεί να προστεθεί και στα γλυκά και να απογειώσει κάθε πιάτο.
Σήμερα σου προτείνουμε να φτιάξεις αφράτο και αρωματικό κέικ λεμόνι που θα ενθουσιαστείς με την γεύση του. Ας δούμε τι πρέπει να χρειαστείς και πώς θα το φτιάξεις:
Αφράτο και αρωματικό κέικ λεμόνι που λιώνει στο στόμα
Για το κέικ:
- 250 γρ αλεύρι γ.ο.χ
- 200 γρ ζάχαρη
- 2 μέτρια αυγά
- 250 γρ γάλα
- 100 γρ βούτυρο(σε θερμοκρασία δωματίου)
- 1/2 κτγ υγρή βανίλια
- 1 κτγ μπέικεν πάουντερ
- Ξύσμα από 2 λεμόνια
- Χυμό από 1 λεμόνι
Για την φόρμα
- βούτυρο
- φρυγανιά
Για το γλάσο
- 120 γρ ζάχαρη άχνη
- 30 γρ γάλα
- Ξύσμα από 1 λεμόνι
Εκτέλεση
Σε ένα μπολ ρίχνουμε το βούτυρο (σε θερμοκρασία δωματίου) μαζί με την ζάχαρη. Ανακατεύουμε το μείγμα με την μαρίζ και έπειτα χτυπάμε για λίγο με το μίξερ.
Προσθέτουμε τα αυγά και χτυπάμε με το μίξερ για 5 λεπτά. Προσθέτουμε την υγρή βανίλια και ρίχνουμε σταδιακά το γάλα συνεχίζοντας να χτυπάμε με το μίξερ.
Κοσκινίζουμε το αλεύρι μέσα στο μείγμα και προσθέτουμε και το μπέικεν. Ανακατεύουμε πολύ καλά με το σύρμα μέχρι το μείγμα να γίνει λείο.
Ρίχνουμε το ξύσμα από τα λεμόνι , τον χυμό και ανακατεύουμε το μείγμα. Σε μια φόρμα 28χ12 εκ. βουτυρώνουμε και πασπαλίζουμε με φρυγανιά.
Προσθέτουμε το μείγμα και το ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στις αντιστάσεις για 55-60 λεπτά στους 180 c. Το αφήνουμε να κρυώσει.
Ανακατεύουμε την ζάχαρη άχνη μαζί με το γάλα μέχρι να γίνει το γλάσο. Προσθέτουμε το ξύσμα λεμονιού και το ρίχνουμε ομοιόμορφα πάνω από το κέικ.
Την συνταγή πήραμε από το live Kitchen.