Κέικ λαδιού με λεμόνι, Φωτογραφία: unsplash/@freestocks

Κέικ λαδιού με πορτοκάλι, χωρίς μίξερ και ζυγαριά -Η πιο εύκολη συνταγή που θυμίζει μαμά

Ένα κέικ είναι πάντα καλή επιλογή για ένα comfort πρωινό ή ένα εύκολο σνακ κατά τη διάρκεια της ημέρας.

Πολλές συνταγές μπορεί κανείς να βρει στο διαδίκτυο αλλά καμία δεν μοιάζει με τη σημερινή, μιας και έχει εύκολη εκτέλεση, δεν χρειάζεται ζυγαριά αλλά ούτε μίξερ.

Όλοι θυμόμαστε τη γεύση του κέικ που τρώγαμε μικροί, από τα χέρια της μαμάς και της γιαγιάς μας και αν κάποιο κέικ της ενήλικης ζωής μας θύμιζε αυτή τη γεύση, αυτό είναι σίγουρα το κέικ λαδιού με πορτοκάλι, τραγανό απ’ έξω και αφράτο από μέσα.

Το μόνο που θα χρειαστείς είναι μια κούπα για να μετρήσεις τις δοσολογίες του μείγματος και τα υλικά τα οποία σίγουρα υπάρχουν ήδη στην κουζίνα σου.

Κέικ λαδιού με πορτοκάλι, χωρίς μίξερ και ζυγαριά

Υλικά:

  • 2 φλ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 1 φλ. ζάχαρη
  • 3 αυγά
  • 1 φλ. ελαιόλαδο
  • 1 φλ. χυμό πορτοκάλι
  • ξύσμα από ένα πορτοκάλι και ένα λεμόνι
  • 1 φακελάκι baking powder

Εκτέλεση:
Σε ένα μεγάλο μπολ ανακατεύουμε τα στερεά υλικά μας εκτός της ζάχαρης. Έπειτα, σε ένα μικρό μπολ σπάμε ένα -ένα τα αυγά και ανακατεύουμε μαζί με τη ζάχαρη. Στη συνέχεια προσθέτουμε το λάδι, τον χυμό, το ξύσμα από λεμόνι και πορτοκάλι. Αφού και τα δύο μείγματα είναι έτοιμα τα ενώνουμε και με ένα σύρμα τα ανακατεύουμε καλά μέχρι να ομογενοποιηθούν.

Βουτυρώνουμε μια φόρμα κέικ και έπειτα αλευρώνουμε καλά, ώστε να μην μας κολλήσει το κέικ μετά το ψήσιμο. Ρίχνουμε μέσα το μείγμα που έχουμε φτιάξει και βάζουμε στον φούρνο, στους 180 βαθμούς Κελσίου για 40- 45 λεπτά, ανάλογα την ένταση του φούρνου μας.

Υ.Γ: Αν θέλουμε, αφού κρυώσει το κέικ και ξεφορμάρουμε πασπαλίζουμε με ζάχαρη άχνη.