Λαχταριστά κεφτεδάκια λουκάνικο με πατάτες στο φούρνο
Λαχταριστά κεφτεδάκιαλουκάνικο με πατάτες είναι η συνταγή που προτείνουμε για σήμερα.
Ο σεφ Γιώργος Τσούλης προτείνει ένα κυρίως πιάτο για κάθε ηλικία. Tα κεφτεδάκια λουκάνικο με πατάτες στον φούρνο είναι λαχταριστά και χορταστικά και ήρθαν για να τρελάνουν χωρίς αμφιβολία μικρούς και μεγάλους!
«Μία δοκιμή και μόνο αρκεί για να τα αγαπήσετε! Δοκιμάστε τα και θα καταλάβετε τι εννοώ!» σημειώνει ο γνωστός σεφ στο Instagram και αποκαλύπτει τη συνταγή του, που θέλει μόνο 15 λεπτά για την προετοιμάσεις. Ο βαθμός δυσκολίας της είναι 2/5 και το αποτέλεσμα θα σε δικαιώσει.
Από τα παιδικά μας κιόλας χρόνια, έχουμε συνδέσει τα κεφτεδάκια με τη μαμά, τη γιαγιά και τη νοστιμιά. Αυτά τα κεφτεδάκια είναι από λουκάνικο και είναι απολαυστικά και αρωματικά!
Ας δούμε τι θα χρειαστούμε για να φτιάξουμε τη συνταγή:
ΥΛΙΚΑ
- Για τον κιμά:
- 500 γρ. λουκάνικο με πράσο
- 100 γρ. ψωμί, μουλιασμένο
- 50 γρ. αλεύρι
- 1 αυγό, medium
- 1 κρεμμύδι, τριμμένο
- Για τις πατάτες:
- 1 κιλό πατάτες, κομμένα βραχάκια
- 2 κ.σ. μουστάρδα
- 2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
- 1 κ.γ. ρίγανη
- Χυμός από 1 λεμόνι
- Ελαιόλαδο
Εκτέλεση συνταγής
Προθερμαίνουμε τον φούρνο μας στους 180°C στον αέρα. Τοποθετούμε σε ένα ταψί τις πατάτες με τη μουστάρδα, το ελαιόλαδο, τη ρίγανη, το σκόρδο, τον χυμό λεμονιού, ανακατεύουμε και ψήνουμε για 25 λεπτά.
Παίρνουμε τα λουκάνικα, τα χαράζουμε με ένα μικρό μαχαίρι και αφαιρούμε τη μεμβράνη. Ρίχνουμε σε ένα μπολ τα λουκάνικα, το αυγό, το ψωμί, το κρεμμύδι και ζυμώνουμε καλά. Πλάθουμε κεφτεδάκια 40-45 γρ., μετά τα 25 λεπτά βγάζουμε τις πατάτες από το φούρνο, βάζουμε από πάνω τα κεφτεδάκια και ψήνουμε για άλλα 30 λεπτά. Σερβίρουμε ζεστά.
Τιp: Αν θέλουμε για περισσότερη ευκολία, μπορούμε μόλις βγάλουμε την μεμβράνη από τα λουκάνικα, να τα βάλουμε σε ένα μπλέντερ και να τα αλέσουμε ώστε να γίνουν κιμάς. Μην προσθέσετε έξτρα λαχανικά καθώς τα λουκάνικα έχουν αρκετά μέσα.
Τη συνταγή πήραμε από τον σεφ Γιώργο Τσούλη.