Καραμελόπιτα: Λαχταριστό γλυκό με κρεμώδη υφή που λιώνει στο στόμα
ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΑ ΒΟΥΛΓΑΡΕΛΗ ⸻ 13 JAN 2022
Αυτές τις ημέρες κάνει κρύο και θέλουμε απεγνωσμένα ένα γλυκό.
Λαχταριστό, με απαλή γεύση και κρεμώδη υφή που θα μας δώσει όλη την απόλαυση που έχουμε ανάγκη.
Γλυκά υπάρχουν πολλά και συνταγές άλλες τόσες. Ψάχνοντας για μια πρωτότυπη και νόστιμη συνταγή, πέσαμε πάνω σε μια απίθανη ιδέα που μας έτρεξαν τα σάλια.
Ο λόγος για μια λαχταριστή, κρεμώδη καραμελόπιτα. Είναι μια υπέροχη ιδέα για τους λάτρεις της καραμέλας που συνδυάζεται άψογα με την αφράτη, μαλακή ζύμη.
Η συνταγή είναι σούπερ εύκολη και γρήγορη και θα ξετρελάνει όλη την οικογένεια.
Σημείωσε τι θα χρειαστείς για να το φτιάξεις και ξεκίνα:
ΥΛΙΚΑ
- 2 κ.γ. baking powder
- 300 γρ. αλεύρι
- 5 αυγά
- 200 γρ. ζάχαρη
- 500 γρ. γάλα
- 200 γρ. γλυκόζη
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
- Λιώνουμε την ζάχαρη και τη γλυκόζη σε ένα κατσαρολάκι μέχρι να γίνουν καραμέλα και να πάρει σκούρο χρώμα. Προσθέτουμε το γάλα και ανακατεύουμε καλά.
- Αφήνουμε το μείγμα να κρυώσει λίγο και προσθέτουμε το αλεύρι, τα αυγά και το baking powder. Ανακατεύουμε καλά.
- Ρίχνουμε το μείγμα σε ένα βουτυρωμένο ταψί και το ψήνουμε στους 170C για 20- 25 λεπτά.
- Αφού ψηθεί πασπαλίζουμε από πάνω με καστανή ζάχαρη και αν θέλουμε την καίμε από πάνω με φλόγιστρο.
- Σερβίρουμε.
Καλή απόλαυση!
Η συνταγή είναι από το sintagoulis.gr