κέικ μήλου

Κέικ με μήλο και κανέλα -Αφράτο, μυρωδάτο και πεντανόστιμο

Όταν θέλουμε κάτι γλυκό, το πρώτο που μας έρχεται στο μυαλό είναι το κέικ.

Είναι αφράτο, νόστιμο, αρωματικό και μόνο ένα κομμάτι του είναι αρκετό να μας δώσει όλη την γεύση που χρειαζόμαστε.

Το κέικ είναι το πιο μαμαδίστικο κολατσιό που έχουμε φάει μεγαλώνοντας. Στο σπίτι, στο δρόμο, στο σχολείο, πάντα μας συντρόφευε.

Πλέον το φτιάχνουμε μόνες μας στο σπίτι και το γεμίζουμε σε αρώματα. Συνταγές και παραλλαγές υπάρχουν πολλές, για όλα τα γούστα.

Ψάχνοντας για την τέλεια γλυκιά ιδέα, βρήκαμε μια απίθανη συνταγή για κέικ μήλου με κανέλα. Το μήλο με την κανέλα δένουν τέλεια και δίνουν μοναδικό άρωμα στο κέικ.

Η συνταγή είναι εύκολη και γρήγορη και το αποτέλεσμα θεϊκό που θα λατρέψουν μικροί και μεγάλοι.

Σημείωσε τι θα χρειαστείς για να το φτιάξεις:

ΥΛΙΚΑ

  • 4 φρέσκα αυγά
  • 1,5 φλιτζάνι τσαγιού ζάχαρη
  • 1/2 φλιτζάνι τσαγιού καλαμποκέλαιο
  • 200 γρ. γιαούρτι στραγγιστό
  • 1 βανίλια
  • Ξύσμα πορτοκαλιού από μισό πορτοκάλι
  • Φυσικό χυμό πορτοκάλι από μισό πορτοκάλι
  • 2 φλιτζάνια τσαγιού αλεύρι που φουσκώνει μόνο του

Για την γέμιση

  • 2 μήλα
  • 1 κουταλάκι κανέλα γεμάτο

Για την επικάλυψη

  • Ζάχαρη άχνη

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  • Στον κάδο του μίξερ ρίχνουμε τα αυγά και τα χτυπάμε με την ζάχαρη μέχρι το μείγμα να αφρατέψει. Προσθέτουμε το καλαμποκέλαιο, την βανίλια, το γιαούρτι, το ξύσμα πορτοκαλιού και τον χυμό και συνεχίζουμε το χτύπημα.
  • Ρίχνουμε το αλεύρι κοσκινισμένο. Αφού το μείγμα είναι έτοιμο και μοιάζει με κρέμα, το μεταφέρουμε σε μία φόρμα για κέικ 24 εκ. την οποία την έχουμε λαδώσει και αλευρώσει.
  • Ξεφλουδίζουμε τα μήλα, τα κόβουμε σε κύβους και τα ανακατεύουμε με την κανέλα. Προσθέτουμε στο μείγμα τα κομμένα μήλα με την κανέλα και ανακατεύουμε για να πάνε παντού. Ψήνουμε στους 170C για περίπου 50 λεπτά.
  • Μεταφέρουμε το κέικ σε μία πιατέλα στην οποία έχουμε βάλει στον πάτο άχνη και από πάνω το πασπαλίζουμε με επιπλέον ζάχαρη.

Καλή απόλαυση!

Η συνταγή είναι από το daddy-cool.gr