Χυλωμένοι γίγαντες στον φούρνο: Το λαχταριστό πιάτο που φέρνει δάκρυα στα μάτια
Το μαμαδίστικο φαγητό ήταν, είναι και θα είναι πάντα το αγαπημένο μας.
Ό,τι και να φάμε, πάντα επιστρέφουμε στα φαγητά της μαμάς ή της γιαγιάς. Είναι πιο λαχταριστά, με πλούσια και γεμάτη γεύση.
Ένα από τα αγαπημένα μας μαγειρευτά φαγητά είναι οι γίγαντες. Αυτό το απίθανο φαγητό δεν είναι ποτέ βαρετό, μιας και μας χορταίνει και μας ζεσταίνει τον χειμώνα.
Είναι ένα πιάτο που τρώνε μικροί και μεγάλοι και αν συνδυαστεί με φέτα και ψωμί απογειώνεται.
Ψάχνοντας μια την ιδανική συνταγή, βρήκαμε μια απίθανη για χυλωμένους γίγαντες στον φούρνο. Γίνονται λουκούμι και φέρνουν δάκρυα στα μάτια!
Η συνταγή είναι πολύ απλή και εύκολη και θα ξετρελάνεις όλη την οικογένεια.
Σημείωσε τι θα χρειαστείς και μας ευχαριστείς αργότερα:
ΥΛΙΚΑ
- 500 γρ. φασόλια γίγαντες
- 2 κρεμμύδια σε φέτες
- 2 σκελίδες σκόρδο σε φετάκια
- 2 μέτρια καρότα ψιλοκομμένα
- 500 γρ. ντομάτα
- 1 μικρό πράσο ψιλοκομμένο
- 3-4 κλαράκια σέλινο
- 2 χουφτίτσες άνηθο ψιλοκομμένο
- Ελαιόλαδο
- Αλάτι και πιπέρι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
- Μουσκεύουμε τα φασόλια για 12 τουλάχιστον ώρες. Αφαιρούμε τα φλουδάκια από 5-6 από αυτά.
- Τα βάζουμε να βράσουν μέχρι να μαλακώσουν. Τα σουρώνουμε και κρατάμε ένα φλιτζάνι από το ζουμί τους.
- Σoτάρουμε τα λαχανικά σε ελαιόλαδο να μαλακώσουν σε μέτρια φωτιά. Προσθέτουμε τη ντομάτα, το σέλινο χοντροκομμένο και αλατοπίπερο.
- Σε πυρίμαχο σκεύος ή ταψί βάζουμε τα φασόλια, τα αλατοπιπερώνουμε, προσθέτουμε τη σάλτσα και το ζωμό που κρατήσαμε από το βράσιμο. Ρίχνουμε και το μισό άνηθο ψιλοκομμένο.
- Ανακατεύουμε και τα βάζουμε στο φούρνο στους 200C σκεπασμένα με αλουμινόχαρτο. Ψήνουμε αρχικά για 30-35 λεπτά και στη συνέχεια αφαιρούμε το αλουμινόχαρτο, κατεβάζουμε λίγο τη θερμοκρασία και συνεχίζουμε μέχρι να μελώσει η σάλτσα, περίπου μισή ώρα ακόμα.
- Βγάζουμε τους γίγαντες από το φούρνο, τους αφήνουμε λίγο να κρυώσουν και ραντίζουμε με λίγο φρέσκο ελαιόλαδο και τον υπόλοιπο άνηθο.
Καλή όρεξη!
Η συνταγή είναι από το greekcookingbykaterina.com