Συνταγή για χριστουγεννιάτικο κέικ με τρία υλικά -Θα μοσχομυρίσει όλο το σπίτι
Τα Χριστούγεννα πλησιάζουν και οι προετοιμασίες για τις γιορτές έχουν ήδη ξεκινήσει.
Είναι η περίοδος του χρόνου που όλοι περιμένουμε με ανυπομονησία, γεμάτοι χαρά και προσμονή για τις όμορφες στιγμές που θα μοιραστούμε με τους αγαπημένους μας. Το σπίτι μας στολίζεται με λαμπάκια και γιορτινά στολίδια, η ατμόσφαιρα γεμίζει από τις γλυκιές μυρωδιές των Χριστουγέννων και το τραπέζι μας στολίζεται με παραδοσιακά εδέσματα.
Μία από τις πιο αγαπημένες παραδόσεις που συνοδεύουν την περίοδο των Χριστουγέννων είναι η ετοιμασία των γλυκών. Πέρα από τα μελομακάρονα, τους κουραμπιέδες και τις δίπλες, και τα κέικ έχουν την τιμητική τους, αφού γεμίζουν το σπίτι με αρώματα κανέλας, γαρύφαλλου, εσπεριδοειδών και φυσικά, των αποξηραμένων φρούτων που τα κάνουν ακόμα πιο γιορτινά και γευστικά.
Το χριστουγεννιάτικο κέικ είναι μια από τις πιο κλασικές και αγαπημένες συνταγές, η οποία δεν απαιτεί πολλή προετοιμασία, αλλά εντυπωσιάζει με την απλότητά της και τη μοναδική γεύση της.
Το παρακάτω εύκολο και νόστιμο χριστουγεννιάτικο κέικ είναι ιδανικό για να το φτιάξετε μαζί με τα παιδιά σας. Με μόνο τρία υλικά, θα έχετε ένα νόστιμο κέικ που θα εντυπωσιάσει τους καλεσμένους σας. Αν θέλετε, μπορείτε να το προσφέρετε ως δώρο σε φίλους και συγγενείς ή να το απολαύσετε με την οικογένειά σας γύρω από το τραπέζι, μαζί με ένα ζεστό ρόφημα ή ένα ποτήρι κρασί.
Δείτε τη συνταγή για το χριστουγεννιάτικο κέικ με 3 υλικά:
Υλικά
- 1 κιλό αποξηραμένα φρούτα
- 600 ml υγρού (γάλα, γάλα αμυγδάλου, σοκολατούχο γάλα, καφές, χυμός πορτοκάλι, χυμός μήλου, χυμός ανανά ή τσάι)
- 3 κούπες αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
Προαιρετικά
- Ξηροί καρποί
- 1-2 κουτάλια ποτό (ρούμι, μπράντι, σέρι ή ουίσκι)
- Ζάχαρη άχνη για πασπάλισμα
Εκτέλεση
- Ψιλοκόβουμε τα αποξηραμένα φρούτα και, αν θέλουμε, προσθέτουμε ξηρούς καρπούς ή μπαχαρικά όπως κανέλα και γαρύφαλλο για επιπλέον άρωμα.
- Βάζουμε τα φρούτα σε ένα μπολ και τα περιχύνουμε με το υγρό της επιλογής μας (π.χ. χυμός, γάλα ή τσάι). Αν θέλουμε, προσθέτουμε και λίγο ποτό για πιο έντονη γεύση.
- Σκεπάζουμε το μπολ με μεμβράνη και αφήνουμε το μείγμα να "μουλιάσει" στο ψυγείο όλη τη νύχτα.
- Την επόμενη ημέρα, προσθέτουμε το αλεύρι, το οποίο το κοσκινίζουμε για να μην σβολιάσει, και ανακατεύουμε καλά μέχρι το μείγμα να ομογενοποιηθεί.
- Βάζουμε το μείγμα σε μια στρογγυλή φόρμα 23 εκατοστών, την οποία έχουμε αλευρώσει και βουτυρώσει.
- Ψήνουμε το κέικ στους 160°C σε προθερμασμένο φούρνο για τουλάχιστον μία ώρα.
- Μόλις το κέικ είναι έτοιμο, το βγάζουμε από τον φούρνο και το ραντίζουμε με λίγο ποτό (προαιρετικά).
- Πριν το σερβίρισμα, πασπαλίζουμε το κέικ με άχνη ζάχαρη για να του προσδώσουμε μία γιορτινή πινελιά.
- Αν θέλουμε να ενισχύσουμε τη γεύση του, μπορούμε να προσθέσουμε ξηρούς καρπούς ή ακόμα περισσότερα μπαχαρικά για ακόμα πιο έντονο άρωμα.