Χριστουγεννιάτικα σοκολατάκια: Λαχταριστά και πανεύκολα, το τέλειο γιορτινό κέρασμα
Γλυκά, γλυκά, γλυκά: Το μόνο που θέλουμε για τις φετινές γιορτές είναι ένα κομμάτι λαχταριστό γλυκό που θα ικανοποιήσει τον ουρανίσκο μας.
Για καλή μας τύχη, υπάρχουν πολλές επιλογές και συνταγές για να επιλέξουμε το καλύτερο. Μια κλασσική και αλάνθαστη επιλογή είναι τα σοκολατάκια.
Είναι μικρά, λαχταριστά και αρέσουν σε όλους ανεξαιρέτως! Είναι λοιπόν για safe και ιδανική επιλογή για να σερβίρεις στο γιορτινό σου τραπέζι.
Αν, μάλιστα, είναι homemade ακόμη καλύτερα. Βρήκαμε μια απίθανη και σούπερ εύκολη συνταγή για σοκολατάκια κροκάν με λίγα υλικά που θα ξετρελάνει μικρούς και μεγάλους.
Σοκολατάκια με καραμελωμένο αμύγδαλο, τραγανά και πεντανόστιμα!
Σημείωσε τι θα χρειαστείς για να τα φτιάξεις:
ΥΛΙΚΑ
Για το κροκάν:
- 110 γρ. ζάχαρη
- 2 κ.σ. νερό
- 1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
- 12 γρ. βούτυρο
- 60 γρ. αμύγδαλα ασπρισμένα, καβουρδισμένα & θρυμματισμένα
Για τα σοκολατάκια:
- 200 γρ. κουβερτούρα ή σοκολάτα γάλακτος ή λευκή σοκολάτα
- 85 γρ. Κροκάν
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
- Σε ένα κατσαρολάκι ρίχνουμε την ζάχαρη και την βρέχουμε με το νερό. Ανακατεύουμε και αφήνουμε το μείγμα να βράσει σε δυνατή φωτιά μέχρι να αρχίσει να αλλάζει το χρώμα του.
- Ετοιμάζουμε τη βανίλια και το βούτυρο και μόλις αποκτήσει καραμελέ χρώμα όλο (προσοχή να μην καεί), προσθέτουμε τη βανίλια και το βούτυρο, ανακατεύουμε μαζί και τα αμύγδαλα.
- Ρίχνουμε το μείγμα πάνω σε λαδόκολλα στο ταψί και το αφήνουμε σε δροσερό μέρος να κρυώσει.
- Αφού έχει στερεοποιηθεί με τα χέρια το κόβουμε σε κομμάτια και με τη βοήθεια του μούλτι το θρυμματίζουμε.
- Σε μπεν μαρί λιώνουμε την σοκολάτα, προσθέτουμε το κροκάν και ανακατεύουμε.
- Με το κουτάλι της σούπας παίρνουμε κουταλιές από το κροκάν και γεμίζουμε ατομικές θήκες ή σε λαδόκολλα δημιουργούμε κύκλους.
- Τα βάζουμε στο ψυγείο να κρυώσουν για 15 λεπτά.
- Αφαιρούμε τις θήκες ή τα ξεκολλάμε από τη λαδόκολλα και σερβίρουμε.
Καλή απόλαυση!
Η συνταγή είναι από το paxxi.gr