Holy Llama: Ο vegan φούρνος που «ξεφουρνίζει» λαχταριστές γεύσεις στο κέντρο της Αθήνας
Το Holy Llama δεν είναι απλά ένα φούρνος, είναι το όνειρο που πήρε σάρκα και οστά από δύο δυναμικές γυναίκες, την Εριέττα Κούρκουλου και την Κελλίνα Δημητριάδη.
Οι δύο φίλες και επιχειρηματίες αποφάσισαν να δημιουργήσουν ένα vegan bakery που δεν θα είναι απλώς για vegan, αλλά για όλους, προσφέροντας γεύσεις που θα μπορούσαν να απολαύσουν ακόμη και οι πιο απαιτητικοί. Κάπως έτσι γεννήθηκε το Holy Llama, ένας φούρνος που φτιάχτηκε με αγάπη για τα vegan προϊόντα, αλλά και με την προσδοκία να είναι ένας χώρος που και οι ίδιες θα ήθελαν να συχνάζουν.
Από την πρώτη του εμφάνιση στον Υμηττό, το Holy Llama κέρδισε την καρδιά των Αθηναίων, και η επιτυχία του οδήγησε στη δημιουργία ενός δεύτερου, μεγαλύτερου καταστήματος στο κέντρο της πόλης, στην οδό Νίκης, κοντά στο Σύνταγμα. Σε έναν χώρο που συνδυάζει το σύγχρονο με το φυσικό, οι επισκέπτες έχουν την ευκαιρία να απολαύσουν όχι μόνο φρεσκοψημένα κρουασάν και babka, αλλά και γευστικά brunch πιάτα όπως pancakes, avo-toasts, french toasts και φυσικά, έναν από τους καλύτερους καφέδες της πόλης.
Holy Llama: Η φιλοσοφία του φούρνου
Η επιτυχία του Holy Llama οφείλεται στην ποιότητα των προϊόντων και στην φιλοσοφία πίσω από την επιχείρηση: φρέσκα υλικά, χωρίς ζωικά προϊόντα, αλλά με όλη τη γεύση και την απόλαυση που προσφέρει η πραγματική τέχνη του ζαχαροπλαστείου. Όλα αυτά φτιαγμένα με τέτοιο τρόπο, ώστε να μπορούν να τα απολαύσουν τόσο οι vegan όσο και εκείνοι που απλά αναζητούν κάτι ξεχωριστό και νόστιμο στην καθημερινότητά τους.
Κρουασάν, babka, πίτες και τσουρέκια φτιάχνονται καθημερινά, πάντα με σεβασμό στην εποχικότητα των υλικών. Ειδικά το pistachio wonder wheel και το cruffin είναι μερικές από τις πιο δημοφιλείς επιλογές που αξίζει να δοκιμάσετε.
Το Holy Llama προσφέρει, επίσης, επιλογές για brunch και light μεσημεριανό καθώς και γεύματα που αναδεικνύουν τις φυσικές γεύσεις της εποχής. Κάθε πιάτο είναι φτιαγμένο με υγιεινές φυτικές πρώτες ύλες και προσαρμόζεται στα καλύτερα υλικά της κάθε σεζόν.
Το σίγουρο είναι πως ο κατάλογος έχει μπόλικες φρέσκες και γευστικές επιλογές για γλυκό και αλμυρό brunch. Ανάμεσα στις προτάσεις που ξεχωρίσαμε εμείς το Egg Salad Sandwich με τόφου και άνηθο που συνδυάζει την φρεσκάδα του άνηθου και την υφή του τόφου για μια απολαυστική γεύση. Από την άλλη, το Beetroot Hummus Sandwich είναι βελούδινο και γεμάτο χρώμα, με πίκλες κρεμμυδιού και αβοκάντο να προσθέτουν μια υπέροχη φρεσκάδα και αλμυρή γεύση που απογειώνει την εμπειρία. Δύο μοναδικά σάντουιτς, που συνδυάζουν τη δημιουργικότητα με τις φρέσκες, φυτικές γεύσεις.
Πολύ καλή επιλογή και το Pain Suisse στο Holy Llama. Γεμισμένο με το επίσημο φρούτο του φθινοπώρου, το μήλο, συνδυάζεται άψογα με την αρωματική κανέλα Κεϋλάνης, την κρέμα αμυγδάλου και την πλούσια crème pâtissière. Αυτή η ιδιαίτερη συνταγή προσφέρει μια τέλεια ισορροπία γλυκιάς και μπαχαρικής γεύσης, αποτυπώνοντας το πνεύμα του φθινοπώρου σε κάθε μπουκιά. Ένα γλυκό που συνδυάζει την παράδοση με μια ανανεωμένη, φυτική εκδοχή που αξίζει να δοκιμάσετε!
Κι αν απλά έχετε λιγούρες και θέλετε ένα γλυκάκι, μια κλασική επιλογή που δεν χρειάζεται να είναι giant, υβρίδιο ή trend για να ξεχωρίσει, είναι το παραδοσιακό cinnamon roll, με την αυθεντική γεύση της κανέλας, της ζάχαρης και του βούτυρου του. Ζουμερό και αφράτο μέσα κι έξω, γεμάτο αρώματα που ξυπνούν τις αισθήσεις. Αυτό το αγαπημένο σνακ είναι ένα από τα νέα «zero waste» προϊόντα του Holy Llama, που συνδυάζει τη γεύση με την οικολογική συνείδηση. Απλό, παραδοσιακό, και πάντα απολαυστικό – το cinnamon roll είναι η γλυκιά απόλαυση που ποτέ δεν χάνει την αξία της.
Πού: Holy Llama, Νίκης 23, Σύνταγμα, Ωράριο: Δευτέρα - Παρασκευή 8:30 π.μ.–10:00 μ.μ.Σάββατο - Κυριακή 9:00 π.μ.–10:00 μ.μ.