Χαλβάς Σιμιγδαλένιος

Σιμιγδαλένιος χαλβάς με 4 υλικά για την Καθαρά Δευτέρα -Το τέλειο επιδόρπιο της Σαρακοστής

Με το τριήμερο τη Καθαράς Δευτέρας στον ορίζοντα, σας προτείνουμε σπιτικό Χαλβά για το πιο λαχταριστό επιδόρπιο!

Δεν υπάρχει καλύτερο επιδόρπιο για το ξεκίνημα της Σαρακοστής, από έναν σπιτικό και υγιεινό Χαλβά -και φυσικά, ο σιμιγδαλένιος χαλβάς είναι ο πιο δημοφιλής. Ο Σπύρος Σούλης μας προσφέρει τη δικιά του, πανεύκολη συνταγή, για το πιο λαχταριστό νηστίσιμο γλυκό.

Δες και εσύ λοιπόν πώς θα φτιάξεις το κατεξοχήν παραδοσιακό ελληνικό γλυκό, σε λίγα μόνο απλά βήματα. Το αποτέλεσμα είναι εγγυημένο!

Καλή Όρεξη!

Υλικά

2 φλ. σιμιγδάλι χοντρό
1 φλ. λάδι
4 φλ. νερό
2 φλ. ζάχαρη
λίγη κανέλα

Προετοιμασία

Ξεκινήστε βάζοντας σε μια κατσαρόλα το λάδι. Αφού το αφήσετε να ζεσταθεί, ρίξτε το σιμιγδάλι και αρχίστε να ανακατεύετε γρήγορα.

Όσο πιο πολύ ζεσταίνεται η κατσαρόλα τόσο πιο γρήγορα θα πρέπει να ανακατεύετε. Δεν θέλετε το σιμιγδάλι σας να γίνει μαύρο. Όταν πάρει ένα σκούρο χρώμα, βγάλτε το από τη φωτιά.

Σε μια άλλη κατσαρόλα βάλτε το νερό με τη ζάχαρη και προσθέστε και ένα ξυλαράκι κανέλας. Αφήστε τα να βράσουν ανακατεύοντας συχνά

Όταν το σιρόπι σας είναι έτοιμο, βάλτε και πάλι την κατσαρόλα με το σιμιγδάλι στη φωτιά και όταν ζεσταθεί αρκετά αρχίστε να ρίχνετε σιγά-σιγά το σιρόπι.

Ανακατέψτε πολύ καλά καθώς θέλετε να πιει το σιμιγδάλι όλο το νερό με τη ζάχαρη.

Ο χαλβάς σας είναι έτοιμος όταν διαπιστώσετε πως το μείγμα ξεκολλάει από τα τοιχώματα της κατσαρόλας.

Βάλτε τον σε μια φόρμα για να είναι ευπαρουσίαστος και γυρίστε τον ανάποδα. Είναι πανέτοιμος για φάγωμα.

Πηγή: Spirossoulis.com