Φωτογραφία: shutterstock

Πολίτικο ρυζόγαλο φούρνου -Εύκολη συνταγή με σίγουρη επιτυχία

To ρυζόγαλο είναι ένα από τα αγαπημένα παραδοσιακά γλυκά που αφυπνίζουν τις παιδικές μας μνήμες και μας θυμίζουν τις σπιτικές λιχουδιές που πάντοτε βρίσκαμε στο σπίτι της γιαγιάς μας.

Συγκεκριμένα, το πολίτικο ρυζόγαλο φούρνου είναι αναμφισβήτητα η πιο λαχταριστή παραλλαγή του αγαπημένου γλυκού και θεωρείται η ανατολική εκδοχή της λαχταριστής κρεμ μπρουλέ. Εξάλλου, περισσότερο ακόμα από τους μπακλαβάδες και τα σιροπιαστά της, η πολίτικη ζαχαροπλαστική είναι διάσημη για τις κρέμες της.

Εμείς βρήκαμε μία εύκολη συνταγή για ρυζόγαλο που δεν πρόκειται να αποτύχει και θα είναι έτοιμη στο πι και φι. Σε ένα καλό ρυζόγαλο, το μυστικό επιτυχίας κρύβεται στην ποιότητα του γάλατος και του βουτύρου, γι' αυτό φροντίστε να προμηθευτείτε τις καλύτερες πρώτες ύλες και να θυμάστε -όσο πιο λιπαρές τόσο πιο μεγάλη η νοστιμιά. Είναι ένα γλυκό που μπορείς να το φας τόσο όσο είναι ακόμη ζεστό αλλά και αργότερα που έχει κρυώσει και το καλύτερο είναι πως χρησιμοποιείς υλικά που σίγουρα έχεις ήδη στην κουζίνα σου.

Υλικά

  • 1700 γρ. γάλα
  • 50 γρ. ρύζι γλασέ (μουλιασμένο για 1-2 ώρες σε νερό)
  • 200 γρ. ζάχαρη
  • 160 γρ. κορν-φλάουρ
  • 2 κρόκους αβγών
  • 1 βανίλια

Εκτέλεση

  • Βάζουμε το 1 κιλό γάλα σε μια κατσαρόλα μαζί με το ρύζι και το βράζουμε σε μέτρια φωτιά, ανακατεύοντας συχνά, για 10 λεπτά, μέχρι να μαλακώσει το ρύζι.
  • Προσθέτουμε τη ζάχαρη, τη βανίλια και ανακατεύουμε.
  • Σε ένα μπολ, διαλύουμε στο υπόλοιπο κρύο γάλα το κορν-φλάουρ, ρίχνουμε και τους κρόκους, ανακατεύουμε και προσθέτουμε το μείγμα στο ζεστό γάλα.
  • Ανακατεύουμε συνεχώς για ελάχιστα λεπτά μέχρι να πήξει ελαφρά η κρέμα.
  • Την μεταφέρουμε σε πυρίμαχα φορμάκια, τα τοποθετούμε σε ταψί, τα καλύπτουμε μέχρι τη μέση με νερό και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 250 βαθμούς για 10 λεπτά ή μέχρι να κάνει μια σκούρα κρούστα το ρυζόγαλο.