H συνταγή της Μάρθα Στιούαρτ για κρέμα λεμονιού -Εύκολη και λαχταριστή
Καμία άλλη γεύση δεν «μυρίζει» περισσότερο καλοκαίρι από εκείνη του λεμονιού και η κρέμα με λεμόνι που προτείνει η Μάρθα Στιούαρτ είναι ιδανική για την εποχή.
H Μάρθα Στιούαρτ δίνει πολλές μαγειρικές ιδέες στους διαδικτυακούς της φίλους, με συνταγές εύκολες και έξυπνες, ικανές να σου λύσουν τα χέρια. Αυτή τη φορά πρότεινε κρέμα λεμονιού την οποία εύκολα θα φτιάξει κανείς.
Η γκουρού της μαγειρικής μοιράστηκε τη συνταγή στο Instagram και το επίσημο site της. Η συνταγή για το γλυκό είναι λαχταριστή και εύκολη ενώ μπορείτε να τη χρησιμοποιήσετε την κρέμα λεμόνι σαν γέμιση σε ταρτάκια ή και μπισκότα.
Υλικά
- ½ Κούπα ζάχαρη
- ¼ κουταλάκι του γλυκού αλάτι kosher (χρησιμοποιούμε κρύσταλλο διαμαντιών)
- 1 μεγάλο αυγό, συν 3 μεγάλους κρόκους
- 1 ½ κουταλάκι του γλυκού ψιλοκομμένο ξύσμα λεμονιού, συν 1/3 φλιτζάνι φρέσκο χυμό (από 2 λεμόνια)
- 3 με 4 κουταλιές ανάλατο βούτυρο
Εκτέλεση
Σε ένα μπολ χτυπάμε μαζί τη ζάχαρη και το αλάτι. Προσθέτουμε το αυγό και τους κρόκους, χτυπάμε και στη συνέχεια προσθέτουμε το ξύσμα λεμονιού και τον χυμό. Συνεχίζουμε να χτυπάμε.
Τοποθετούμε την κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά και αφήνουμε το μείγμα περίπου 5 λεπτά να σιγοβράσει, ανακατεύοντας συνεχώς, μέχρι να φουσκώσει στο κέντρο και να πήξει. Αφαιρούμε από τη φωτιά και ανακατεύουμε με ένα σύρμα χειρός το βούτυρο.
Σουρώνουμε το μείγμα για να αφαιρέσουμε τυχόν ξύσμα και κομμάτια από το ασπράδι αυγού. Βάλτε ένα κομμάτι μεμβράνης και αφήστε στο ψυγείο να κρυώσει περίπου 20 λεπτά.