Gypsy Jungle: Στην πλατεία της Αγίας Ειρήνης μια μικρή ζούγκλα σερβίρει ελληνικό σούσι
Αν μας έλεγε κάποιος ότι θα μπορούσαμε να απολαύσουμε ελληνικό σούσι στην καρδιά της ζούγκλας, μάλλον δεν θα τον πίστευαμε. Περνώντας, όμως, από την πλατεία της Αγίας Ειρήνης, το βλέμμα μας έπεσε σε ένα καινούργιο all day bar που κάνει την παραπάνω περιγραφή πραγματικότητα.
Ο λόγος για το «Gypsy Jungle» του επιχειρηματία Αλέξανδρου Συρόπουλου, που ξέρουμε από τα επιτυχημένα concepts στον χώρο της εστίασης. Ο δαιμόνιος Αλέξανδρος, λοιπόν, πήρε ένα υπέροχο νεοκλασικό του 1870 με μεγάλη ιστορία στην Αιόλου -εδώ στεγάζεται το «Εμπορικόν» - και με σημείο αναφοράς τα μακρινά ταξίδια και την ομορφιά της φύσης, αποφάσισε να φτιάξει μια ζούγκλα στο κέντρο της πόλης.
«Είναι ένας ιδιαίτερος χώρος που βλέπει στην Aκρόπολη, στο hype της Αθήνας, που μας άρεσε πολύ και σκεφτήκαμε να τον αξιοποιήσουμε κάνοντας κάτι διαφορετικό, συνδυάζοντας, δηλαδή, την ελληνική κουζίνα με μια fusion διάθεση», μου εξηγεί.
Με τη συνδρομή, λοιπόν, της ζωγράφου και γλύπτριας, Βίβιαν Δημητρακοπούλου και της ομάδας της, που επίσης έχει βάλει τη σφραγίδα της σε μερικά από τα πιο όμορφα μαγαζιά της πόλης, δημιούργησαν συνθήκες ενός κανονικού σαφάρι για τους περιπετειώδεις τύπους.
Μια επιβλητική τίγρης, ένας πολύχρωμος παπαγάλος, μια άτακτη μαϊμού, λιοντάρια, φίδια που δαγκώνουν απαγορευμένους καρπούς, κοκοφοίνικες και εξωτικά πουλιά εμπνέουν τις τοιχογραφίες του χώρου -όλες ζωγραφισμένες στο χέρι- ενώ η οργιώδης βλάστηση συμπληρώνει την ατμόσφαιρα που μας ταξιδεύει έως τον μακρινό Αμαζόνιο.
Την ίδια λογική ακολουθεί και ο εξωτερικός χώρος που παραπέμπει σε έναν εντυπωσιακό κήπο, ενώ ακόμα και η πιο μικρή λεπτομέρεια, όπως για τα παράδειγμα οι ταπετσαρίες των σκαμπό με τα φτερά παγωνιού, είναι προσεγμένη.
Το «Gypsy Jungle» ξεκινάει να σερβίρει από το νωρίς το πρωί ένα καλό brunch με ελληνικό καλάθι, mini burgers, σιδηρόδρομο με αλμυρά και γλυκά pancakes, πίτες, ομελέτες, αυγά benedict, υγιεινά smoothies, σαλάτες και νόστιμα γλυκά.
To κυρίως μενού αρχίζει λίγο αργότερα, προσφέροντας επιλογές εμπνευσμένες από τις κουζίνες του κόσμου για ένα γρήγορο γεύμα ή δείπνο, όπως Hot Dog Vegetarian, μια χειροποίητη καπνιστή τυρόπιτα, ρολάκια μελιτζάνας, οι Bio Φακές, Wellness Ginger Green Bowl αλλά κι ένα Ιβηρικό χοιρινό.
Ο Αλέξανδρος, όμως, έχει κι έναν ακόμα κρυφό άσσο στο μανίκι του: το ελληνικό σούσι, με συνταγές που δεν υπάρχουν πουθενά στον κόσμο και που αξίζει να δοκιμάσετε. Η ελληνική βερσιόν της ιαπωνικής κουζίνας με πρώτες ύλες από την ελληνική φύση, υπόσχεται να αναστατώσει τους ουρανίσκους μας. Εδώ, λοιπόν, τα γνωστά ρολάκια από τη Χώρα του Ανατέλλοντος Ηλίου γεμίζονται με ελληνικές παραδοσιακές συνταγές, όπως γαρίδες σαγανάκι, χταπόδι με φάβα, χωριάτικη ελληνική σαλάτα, ή μια ελληνική παέγια με κοτόπουλο, μύδια και καλαμάρι.
To trademark των ρολών ανήκει στον Αλέξανδρο και τη Ροζάνα, μια σεφ από τις Φιλιππίνες, που έχει εργαστεί σε πολλά εστιατόρια με σούσι, οι οποίοι πειραματίστηκαν επί οκτώ μήνες για να πετύχουν το αποτέλεσμα που τους ικανοποιούσε και όπως φαίνεται τα κατάφεραν και με το παραπάνω.
Στην κάβα, τώρα, πέρα από τα κλασικά ποτά, θα βρείτε μια λίστα με περίεργα signature cocktails, που φτιάχνουν με εξωτικά φρούτα παιδιά στο μπαρ, μεταμορφώνοντας τον πεζόδρομο της Αιόλου σε ένα street style stage διασκέδασης, με θέα στον ιερό βράχο της Ακρόπολης.
Δοκιμάστε το ομώνυμο « Gypsy Jungle» ή το « Cubana», που ήδη έχουν γίνει best-sellers. Aν θέλετε μπορείτε να συνοδεύσετε το πότο σας με tapas με ελληνικές επιρροές, που σερβίρονται όλη μέρα όπως σφαίρες μουσακά, ή μικρά πιτάκια με γύρο από χοιρινό μπρεζέ. Επίσης Guest djs, special nights με live μουσικούς και street parties είναι στο πρόγραμμα, όποτε βάλτε άνετα παπούτσια κι ετοιμαστείτε για χορό!
Ώρες λειτουργίας:
Δευτέρα έως Κυριακή 08:30 - 03:30
Αιόλου 27 Μοναστηράκι,210 3252335