Γρήγορη κασερόπιτα χωρίς φύλλο -Εύκολη και απολαυστική, δεν θα μείνει κομμάτι
Όσοι αγαπούν τις τυρόπιτες, η κασερόπιτα αυτή θα γίνει η αγαπημένη τους.
Η κασερόπιτα είναι ένα από τα σνακ που δεν μπορεί να απογοητεύσει ποτέ και κανέναν. Εύκολη στη συνταγή της και απολαυστική όσο καμία άλλη, είναι ιδανική για σνακ αλλά και για πιάτο στο κέντρο του οικογενειακού τραπεζιού.
Με μια έρευνα στο διαδίκτυο ανακαλύψαμε μια από τις ευκολότερες συνταγές για κασερόπιτα ενώ εκείνο που την κάνει να ξεχωρίζει, εκτός από την τέλεια γεύση, είναι πως δεν χρειάζεται φύλλο.
Αυτό αυτομάτως σημαίνει πως δεν είναι μπελαλίδικη, επομένως θα μείνεις λιγότερη ώρα μέσα στην κουζίνα.
Η συνταγή είναι από το xrysoskoyfaki.gr
Γρήγορη κασερόπιτα χωρίς φύλλο
Υλικά
- 400 γρ τυρί κασέρι τριμμένο,
- 50 γρ βούτυρο,
- 4 κ.σ. αλεύρι,
- 1 μπέικιν πάουντερ,
- 400 ml. γάλα φρέσκο,
- 4 αυγά, μαύρο πιπέρι
- και 2 ντομάτες.
Εκτέλεση
Χτυπάμε το αλεύρι σε λίγο από το φρέσκο γάλα, προσθέτουμε το μπέικιν πάουντερ, τα αυγά, το υπόλοιπο γάλα, το χοντροτριμμένο τυρί και το μαύρο πιπέρι.
Ανακατεύουμε καλά βάζουμε στο ταψί λίγο λάδι και ρίχνουμε το μείγμα. Τακτοποιούμε από πάνω φέτες ντομάτας και κομμάτια βούτυρο. Βάζουμε στους 200 βαθμούς για 40 λεπτά περίπου (μέχρι να κοκκινίσει). Πασπαλίζουμε με ρίγανη και μαϊντανό.