Συνταγή για ζουμερό σνίτσελ κοτόπουλο που θα τους ξετρελάνει όλους
Βρήκαμε στο διαδίκτυο μια υπέροχη συνταγή για σνίτσελ κοτόπουλο με τραγανό πανάρισμα και ζουμερή υφή!
Το σνίτσελ πρόκειται για ένα αγαπημένο και ιδιαίτερα εύκολο κυρίως γεύμα, ένα πιάτο που υπόσχεται να μας χορτάσει και να μας συναρπάσει με τη νοστιμιά του.
Το παραδοσιακό βιεννέζικο σνίτσελ, το εθνικό πιάτο της Αυστρίας, φτιάχνεται με μοσχαρίσιο κρέας, ενώ ιδιαίτερα δημοφιλές είναι και το χοιρινό σνίτσελ καθώς είναι φθηνότερο και πιο προσιτό στον κόσμο. Ωστόσο, το σνίτσελ κοτόπουλο αποτελεί μία πιο ελαφριά εκδοχή του αγαπημένου φαγητού με χαμηλότερα λιπαρά και πλούσιο σε θρεπτικότητα και πρωτεϊνη.
Aυτή η γευστική συνταγή για σνίτσελ κοτόπουλο που βρήκαμε στη σελίδα @noikokyremata στο instagram υπόσχεται να σας ξετρελάνει.
Υλικά
- 1 φιλέτο στήθος κοτόπουλο κομμένο σε φέτες για σνίτσελ
- αλεύρι
- αβγά
- τριμμένη φρυγανιά
- τριμμένη παρμεζάνα
- κάρi
- αλάτι
Eκτέλεση
Ετοιμάζουμε τρία πιάτα:
- Στο ένα ρίχνουμε αλεύρι.
- Στο άλλο χτυπάμε 2 αβγά.
- Στο τρίτο κάνουμε μίξη τριμμένη φρυγανιά με τριμμένη παρμεζάνα.
- Αφού αλατίσουμε τα φιλέτα μας και τα πασπαλισουμε με κάρυ, αρχίζουμε να τα περνάμε διαδοχικά από το αλεύρι, μετά από το αβγό και τέλος από την φρυγανιά.
- Τηγανίζουμε σε μέτρια φωτιά, όχι δυνατή! Έτσι ώστε να ψηθεί και από μέσα και να κρατήσει το φιλέτο τα υγρά του.
- Τοποθετούμε σε πιατέλα με χαρτί κουζίνας να φύγει το έξτρα λάδι και σερβίρουμε με ότι μας αρέσει.