Εκμέκ με κρουασάν και κρέμα μαστίχας

Γλυκό ψυγείου με κρέμα και φρυγανιά -Εύκολο και δροσερό, ό,τι πρέπει για τον καύσωνα

Ένα γλυκό ψυγείου είναι πάντοτε η απάντηση στις ζεστές ημέρες του καλοκαιριού.

Όσο η θερμοκρασία ανεβαίνει, τα δροσερά εδέσματα είναι στην κορυφή της λίστας των επιλογών μας και φυσικά τα γλυκά ψυγείου είναι μια εξαιρετική επιλογή για κάθε περίσταση και στιγμή της ημέρας.

Η επιθυμία για γλυκό φυσικά παραμένει ίδια κάθε εποχή του χρόνου, για αυτό, η συνταγή για το ανάλαφρο, εύκολο, δροσερό και απολαυστικό γλυκό ψυγείου με κρέμα και φρυγανιές θα γίνει η αγαπημένη σου.

Η συνταγή είναι από τον Δημήτρη Μιχαηλίδη.

Συνταγή για γλυκό ψυγείου με κρέμα και φρυγανιές

Υλικά:

Για το σιρόπι

  • 250 γρ. καυτό νερό
  • 250 γρ. Ζάχαρη

Για την κρέμα

  • 1 λίτρο γάλα
  • 90 γρ. ζάχαρη
  • 100 γρ. κορν φλάορ
  • 2 κρόκοι
  • 2 βανιλίνες
  • 40 γρ. βούτυρο

Για τη βάση

  • 1 πακέτο φρυγανιές

Εκτέλεση:
Σε μια κατσαρόλα βάζουμε το κορν φλάορ, τη ζάχαρη, τους κρόκους και το γάλα και ανακατεύουμε πολύ καλά μέχρι να βράσουν.Μόλις βράσει η κρέμα, ρίχνουμε τις βανιλίνες, το βούτυρο και ανακατεύουμε. Σκεπάζουμε με μεμβράνη και αφήνουμε να κρυώσει τελείως.

Σε ένα μπολ ανακατεύουμε την ζάχαρη με το καυτό νερό και αφήνουμε να κρυώσει. Βουτάμε 1 πακέτο φρυγανιές στο σιρόπι και αφού τα βάλουμε σε 2 στρώσεις σε ένα ταψί 20×30 εκ., ρίχνουμε το σιρόπι που περίσσεψε.

Χτυπάμε την κρέμα με ραβδομπλέντερ, την απλώνουμε πάνω στις φρυγανιές και βάζουμε το ταψί στο ψυγείο για 3 ώρες. Προσθέτουμε σαντιγί από πάνω και πασπαλίζουμε με κανέλα.

Σημειώσεις από τον Σεφ:
*Αν θέλουμε σοκολατένια γεύση, προσθέτουμε 200 γρ. κουβερτούρα στην κρέμα μόλις βράσει.
*Μπορούμε να αντικαταστήσουμε την βανιλίνη με ξύσμα λεμονιού ή πορτοκαλιού.
*Αντί για κανέλα, μπορούμε να πασπαλίσουμε μα κακάο.