Γλυκό ψυγείου

Δροσερό και πεντανόστιμο γλυκό ψυγείου με μπισκότα -Με μόλις 4 υλικά

Βρήκαμε μια απίθανη συνταγή για το πιο νόστιμο και εύκολο γλυκό ψυγείου που έχεις δοκιμάσει ποτέ.

Αυτό το δροσερό γλυκό ψυγείου φτιάχνεται με μόνο 4 υλικά και θα γίνει το αγαπημένο σου. Αλλωστε αν το καλοκαίρι ήταν γλυκό, θα ήταν ένα πεντανόστιμο γλυκό ψυγείου!

Δροσερό και πεντανόστιμο γλυκό ψυγείου με μπισκότα που θα λατρέψεις για την γεύση του.

Ας δούμε την συνταγή που πήραμε από τον σεφ Πάνο Παπαδάκη.

Υλικά

  • 340 γρ μπισκότα πτι μπερ με γεύση σοκολάτας
  • 200 γρ γάλα
  • 400 γρ καραμελωμένο ζαχαρούχο
  • 5 μπανάνες

Για την κρέμα

  • 1200 γρ γάλα
  • 200 γρ ζάχαρη
  • 120 γρ κορν φλάουρ
  • 2 βανιλίνες
  • 60 γρ βούτυρο

Για την σαντιγί

  • 300 γρ κρέμα γάλακτος φυτική

Εκτέλεση συνταγής για πεντανόστιμο γλυκό ψυγείου με μπισκότα

Βουτάμε τα μπισκότα με γεύση σοκολάτας στο γάλα και κάνουμε την πρώτη στρώση στο ταψάκι 30χ27 εκ.Σε ένα μπολάκι ρίχνουμε το καραμελωμένο ζαχαρούχο και με ένα σύρμα το ανακατεύουμε για να το αραιώσουμε.

Αλείφουμε με την μισή ποσότητα πάνω από τα μπισκότα ομοιόμορφα. Κόβουμε σε ροδέλες τις μπανάνες και τις στρώνουμε πάνω από το καραμελωμένο ζαχαρούχο.

Σε ένα κατσαρολάκι ρίχνουμε το γάλα , την ζάχαρη , το κορν φλάουρ, τις βανιλίνες και ανακατεύουμε πάνω στην φωτιά μέχρι να πήξει. Αποσύρουμε από την φωτιά και προσθέτουμε το βούτυρο.

Χωρίζουμε την κρέμα στα 2. Ρίχνουμε την μισή ποσότητα της κρέμας πάνω από τις μπανάνες και συνεχίζουμε με την δεύτερη στρώση με τα μπισκότα. Προσθέτουμε την υπόλοιπη ποσότητα από το καραμελωμένο ζαχαρούχο, τα κομμάτια από τις μπανάνες και την υπόλοιπη κρέμα ζαχαροπλαστικής.

Στρώνουμε ομοιόμορφα με την μαρίζ και καλύπτουμε το γλυκό με μια μεμβράνη πατώντας το ελαφρώς. Το βάζουμε στο ψυγείο για 1 ώρα.

Σε ένα μπολ χτυπάμε την κρέμα γάλακτος μέχρι να σχηματιστούν κορυφές και να γίνει σφιχτή σαντιγί. Την στρώνουμε πάνω από την κρέμα και ελαφρώς με ένα πιρουνάκι κάνουμε γραμμές.

Βάζουμε το γλυκό στο ψυγείο για 1/2 ώρα ακόμη. Στολίζουμε με λίγο κακάο ή ό,τι άλλο μας αρέσει.

Δείτε το βίντεο:

Την συνταγή πήραμε από το σάιτ του Πάνου Παπαδάκη.