Γλυκό πορτοκαλιού με 3 υλικά -Δροσερό και νόστιμο, με ανάλαφρη και πλούσια γεύση
BOVARY ⸻ 14 FEB 2023
Τα σπιτικά γλυκά είναι σίγουρα τα αγαπημένα μας και οι περισσότεροι έχουμε τις go-to συνταγές για γλυκές λιχουδιές που προτιμάμε να απολαμβάνουμε.
Κάθε λογής κέικ, σοκολατογλυκά και γλυκά ψυγείου είναι από τις κλασικές, αγαπημένες μας επιλογές, ωστόσο υπάρχει ένα ακόμη υλικό που ποτέ δεν απογοητεύει και αποτελεί βάση για μερικά από τα νοστιμότερα γλυκά εδέσματα.
Ο λόγος για το αγαπημένο μας πορτοκάλι, το οποίο χαρίζει πλούσια γεύση και αρώματα σε κάθε νόστιμο επιδόρπιο. Εμείς βρήκαμε στην ιστοσελίδα xrysoskoufaki.gr μία συνταγή για ένα πολύ ιδιαίτερο επιδόρπιο πορτοκαλιού με ένα ακαταμάχητο συνδυασμό με νιφάδες τριμμένης καρύδας.
Υλικά:
- 500 ml χυμού πορτοκαλιού περίπου 7 πορτοκάλια
- 100 γρ.ζάχαρη
- 60 γρ. κορν φλάουερ
- Νιφάδες καρύδας τριμμένης για το στόλισμα
Εκτέλεση:
- Στύβουμε τα πορτοκάλια.
- Παίρνουμε μια μικρή κατσαρολίτσα και ρίχνουμε τον χυμό.
- Προσθέτουμε τη ζάχαρη και το κορν φλάουερ. Ανακατεύουμε πολύ καλά να διαλυθούν.
- Βάζουμε την κατσαρολίτσα σε μέτρια φωτιά και ανακατεύουμε συνέχεια μέχρι να δέσει.
- Τοποθετούμε την κρέμα μας σε ένα μικρό στρογγυλό πυρέξ και την αφήνουμε να κρυώσει.
- Παίρνουμε ένα μεγάλο πιάτο σκεπάζουμε το πυρέξ μας και αναποδογυρίζουμε ώστε να πέσει η κρέμα μας.
- Κόβουμε το γλυκό μας σε 8 κομμάτια και τα βουτάμε στην τριμμένη καρύδα την οποία έχουμε ρίξει σ ένα πιάτο.