Γιουβαρλάκια, Φωτογραφία: Shutterstock

Συνταγή για γιουβαρλάκια αυγολέμονο -Τα μυστικά για βελούδινο αποτέλεσμα

Οι σούπες είναι καλύτερες με την προσθήκη αυγολέμονου, αρκεί να μην «κόψει» και να βγει κρεμώδες και νόστιμο.

Στα γιουβαρλάκια για παράδειγμα, το αυγολέμονο είναι η έξτρα πινελιά που κάνει τη σούπα ακόμη πιο νόστιμη, αν όμως ποτέ δεν σας πετυχαίνει όπως θέλετε, έχουμε συγκεντρώσει τα μυστικά για να τα καταφέρετε σαν γνήσιος chef.

Ξεκινώντας, η ταχύτητα στο χτύπημα με τον αυγοδάρτη και η σταθερή ροή με την οποία χτυπά κανείς το αυγό με το λεμόνι, ενώ προσθέτει σιγά -σιγά τη σούπα είναι το Α και το Ω.

Βήμα -βήμα πώς θα πετύχετε το τέλειο αυγολέμονο

Φυσικά όμως δεν είναι μόνο αυτό το μυστικό για το τέλειο αυγολέμονο.

Διαχωρίστε τους κρόκους από τα ασπράδια και χτυπήστε τα ασπράδια μέχρι να γίνουν αφράτη μαρέγκα. Έπειτα προσθέστε τους κρόκους και λίγο χυμό λεμόνι. Για να είστε σίγουροι πως τα αυγά σας θα αφρατέψουν τέλεια, χρησιμοποιήστε μίξερ χειρός αντί για αναδευτήρα.

Ένα επιπλέον μυστικό είναι η προσθήκη μιας κουταλιά τους γλυκού κορν φλάουρ. Με αυτόν τον τρόπο θα βοηθήσετε τη σάλτσα να δέσει ομοιόμορφα ενώ παράλληλα θα μειώσετε τις πιθανότητες η σούπα σας να «κόψει».

Συνταγή για γιουβαρλάκια αυγολέμονο

Υλικά

  • 600 γρ κιμά μοσχαρίσιο
  • 120 γρ ρύζι καρολίνα
  • 1 κρεμμύδι
  • 4 καρότα
  • 2 πατάτες
  • 1 σκ. Σκόρδο
  • ένα ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο
  • 1 αυγό
  • 3 κ.τ.σ ελαιόλαδο
  • αλάτι, πιπέρι
  • 1 ½ lt ζωμό κοτόπουλο
  • ½ ποτήρι νερού ελαιόλαδο

Αυγολέμονο

  • 3 κρόκους αυγών
  • 1 ½ κ.τ.σ κόρν φλάουρ
  • Χυμό από 1 λεμόνι
  • 1 ½ κ.τ.σ βούτυρο

Εκτέλεση

Κόβουμε τις πατάτες και τα καρότα και τα βάζουμε στον ζωμό σε μια κατσαρόλα, μαζί με το ελαιόλαδο (1/2 ποτήρι νερό ελαιόλαδο), αλάτι, πιπέρι και λίγα κοτσάνια από τον μαϊντανό και βάζουμε να βράσει.

Αν θέλετε μπορείτε να προσθέσετε και πατάτες στο φαγητό σε αυτό το σημείο.

Σε ένα μπολ βάζουμε τον κιμά, το ρύζι, το κρεμμύδι και το σκόρδο που τα έχουμε τρίψει στο μούλτι και έπειτα τα έχουμε σουρώσει καλά με μια πετσέτα να φύγουν τα υγρά, τον μαϊντανό, το αυγό, τις 2 κ.τ.σ ελαιόλαδο, αλάτι, πιπέρι και πλάθουμε καλά σε κεφτεδάκια των 30 γρ.

Μόλις βράσει ο ζωμός μας, χαμηλώνουμε και ρίχνουμε προσεχτικά ένα-ένα τα γιουβαρλάκια με την βοήθεια μιας τρυπητής κουτάλας.

Αφήνουμε να σιγοβράσουν για περίπου 25 λεπτά.

Σε ένα άλλο μπολ προσθέτουμε τους κρόκους από τα αυγά, το κορν φλαουρ και τον χυμό λεμονιού, ανακατεύουμε με ένα σύρμα ή ένα μίξερ χειρός.

Με μια κουτάλα παίρνουμε από το ζωμό της κατσαρόλας και προσθέτουμε στο μπολ με τα αυγά ανακατεύοντας συνεχώς. Επαναλαμβάνουμε 2-3 φορές. Ενσωματώνουμε όλο το μείγμα του αυγού στην κατσαρόλα με τα γιουβαρλάκια, αφήνουμε να πάρει μια βράση, αφαιρούμε από τη φωτιά και ρίχνουμε το βούτυρο, ανακατεύουμε ανακινώντας την κατσαρόλα μέχρι να λιώσει.