Γιορτινή πατατοσαλάτα με αρωματικό λαδολέμονο και φρέσκα βότανα
ΦΡΑΝΣΙΣ ΓΙΑΤΖΟΓΛΟΥ ⸻ 27 DEC 2021
Ψάχνεις συνταγές για σαλάτες και συνοδευτικά πιάτα για το πρωτοχρονιάτικο τραπέζι; Εμείς σου έχουμε το ιδανικό πιάτο για μικρούς και μεγάλους.
Φτιάξε λοιπόν γιορτινή πατατοσαλάτα με αρωματικό λαδολέμενο και φρέσκα βότανα για να φαγωθεί απ' όλους!
Ένα συστατικό που σπάνια λείπει από την κουζίνα, οι πατάτες μαγειρεύονται με πολλούς τρόπους και ικανοποιούν από τα πιο εύκολα και παιδικά γούστα μέχρι τις πιο gourmet απαιτήσεις της υψηλής γαστρονομίας.
Η συνταγή του Πέτρου Συρίγου είναι απλή και εύκολη. Η πιο ωραία πατατοσαλάτα που εξαφανίζεται σε όλα τα τραπέζια. Δροσερή, εύκολη, γρήγορη και πεντανόστιμη, αυτή η πατατοσαλάτα δεν πρόκειται να μείνει για την επόμενη ημέρα.
Ας δούμε την συνταγή:
Υλικά
- 1 κιλό baby πατάτες βρασμένες και κομμένες στα δυο (αν είναι μεγαλύτερες στα τέσσερα)
- κλωνάρια σέλερι κομμένο σε κάθετες λεπτές φέτες
- 1 μέτριο κόκκινο κρεμμύδι
- 1 φινόκιο
- 1 πράσινη πιπεριά
- 2 κόκκινες ψητές πιπεριές κομμένες Julienne
- 3 κ.σ. ελιές σε ροδέλες
- 3 κ.σ. κάπαρη
- 3 κ.σ. αγγουράκι τουρσί ψιλοκομμένο
- 2 κ.σ. μαύρες Κορινθιακές σταφίδες
- 1 ματσάκι ροκά ψιλοκομμένη
- 2 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
Για το αρωματικό λαδολέμονο
- Χυμό από 2 λεμόνια
- 1 κγ ξύσμα λεμονιού
- 1 κ.σ. μελί
- 1 κ.σ. μουστάρδα Dijon
- 2 κ.σ. δυόσμο
- 2 κ.σ μαϊντανός ψιλοκομμένος
- 2 κ.σ. σχοινόπρασο
- 300 ml ελαιόλαδο
Για το λαδολέμονο
- Βάζουμε σε ένα μουλτι όλα τα αρωματικά πράσινα βότανα εκτός από το σχοινόπρασο και μια κουταλιά νερό.
- Πολτοποιούμε τα μισά από τα βότανα και προσθέτουμε το μελί, την μουστάρδα, το χυμό του λεμονιού και το ξύσμα του λεμονιού στην συνεχεία ρίχνουμε λίγο λίγο το ελαιόλαδο μέχρι να δέσει το dressing.
Για τη σαλάτα
- Βράζουμε τις πατάτες, βάζουμε σε κρύο νερό με αλάτι,1 κ.τ.σ βούτυρο και από τη στιγμή που θα πάρει βράση μετράμε 25 λεπτά.
- Τις βγάζουμε, αφήνουμε να κρυώσουν και κόβουμε στη μέση.
- Σε ένα μεγάλο μπολ βάζουμε τις πατάτες, την πράσινη πιπεριά τριμμένη στον τρίφτη, το ξερό κρεμμύδι κομμένο σε λεπτές φέτες , το φρέσκο κρεμμύδι, την ψιλοκομμένη ρόκα, το φινόκιο σε λεπτές φέτες, τις ελιές, το αγγουράκι τουρσί, την κάπαρη, τις σταφίδες, το σχοινόπρασο και Αλατοπιπερώνουμε.
- Βάζουμε μια ποσότητα από το Dressing και ανακατεύουμε ελαφρώς.
- Την σερβίρουμε με τα φρέσκα βότανα πασπαλισμένη από πάνω και λίγες σταφίδες
Την συνταγή πήραμε από το σάιτ του Πέτρου Συρίγου