Panettone pudding: Το λαχταριστό γλυκό που μπορείς να φτιάξεις με το πανετόνε που περίσσεψε (αν περίσσεψε)
Τα γλυκά είναι το must των Χριστουγέννων. Όσα και να φτιάξουμε και να φάμε δεν είναι ποτέ αρκετά.
Μερικές φορές, περισσεύουν (ναι, μπορεί να συμβεί κι αυτό) και τότε ένα άλλο γλυκό τραβά την προσοχή μας, με αποτέλεσμα να αφήνουμε τα προηγούμενα στην πιατέλα.
Τι μπορούμε να φτιάξουμε όμως με αυτά που έχουν περισσέψει και δεν θέλουμε να πάνε χαμένα;
Ήδη ξέρουμε ότι τα μελομακάρονα κάνουν τέλεια βάση για cheesecake. Τι μπορείς να φτιάξεις όμως με το πανετόνε που περίσσεψε;
Δοκιμάσαμε μια απίθανη και πολύ εύκολη συνταγή του BBC Food για λαχταριστή πουτίγκα με πανετόνε.
Είναι πλούσιο γλυκό, κρεμώδες και ιδανικό για τις τελευταίες ημέρες των γιορτών.
Σημείωσε τι θα χρειαστείς για να το φτιάξεις:
ΥΛΙΚΑ
50 γρ. βούτυρο, μαλακό
250 γρ. πανετόνε (5 μέτριες φέτες)
2 αυγά
142 ml κρέμα γάλακτος
225 ml γάλα
1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
2 κ.σ. ζάχαρη
Ζάχαρη άχνη, για το πασπάλισμα
Σαντιγί, για το σερβίρισμα
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 160C.
Βουτυρώνουμε ένα ρηχό ταψί και κόβουμε το πανετόνε σε κομμάτια.
Βουτυρώνουμε ελαφρώς τις φέτες του πανετόνε και τις βάζουμε στο ταψί.
Σε ένα μπολ, χτυπάμε τα αυγά, την κρέμα γάλακτος, το γάλα, τη βανίλια και τη ζάχαρη και ρίχνουμε το μείγμα στο πανετόνε.
Βάζουμε το ταψί σε ένα μεγαλύτερο και ρίχνουμε ζεστό νερό γύρω γύρω. Ψήνουμε για 35 λεπτά μέχρι να πάρει ένα κίτρινο χρώμα από μέσα και καφέ από πάνω.
Πασπαλίζουμε με άχνη ζάχαρη και σερβίρουμε με σαντιγί.
Καλή απόλαυση!