Γεμιστά μπισκότα σοκολάτας από τον Δημήτρη Μακρυνιώτη -Το τέλειο συνοδευτικό για τα ζεστά ροφήματα
Πόση θαλπωρή και απόλαυση χωράει άραγε ένα μπισκότο με σοκολάτα; Η απάντηση βρίσκεται σε κάθε μπουκιά.
Σε έναν χειμώνα με απαιτήσεις, οι μικρές στιγμές χαράς μέσα στην ημέρα είναι αυτές που θα κρατήσουν την διάθεσή μας ψηλά. Αξίζει να τις δημιουργούμε με ό,τι υλικά έχουμε στην διάθεσή μας.
Ο σεφ Δημήτρης Μακρυνιώτης, δίνοντας την δική του συνταγή για γεμιστά μπισκότα σοκολάτας, μας ταξιδεύει σε μια εποχή αθώων γεύσεων που φτιάχνονταν από υλικά απλά και αγνά και χάριζαν απόλαυση χωρίς προσπάθεια.
Το σνακ για το σχολείο ή για το απογευματινό διάλειμμα από το διάβασμα που οι παλαιότερες γενιές λάτρευαν, είναι ακόμα πιο πλούσιο σε γεύση στην 2020 εκδοχή του. Το τέλειο συνοδευτικό για τα ζεστά ροφήματα του χειμώνα είναι εδώ. Aπολαύστε το σε κάθε ώρα της ημέρας και ζωντανέψτε στις αθώες αναμνήσεις που σας κάνουν να χαμογελάτε!
Το σπίτι θα μοσχομυρίσει!
Ακολουθούν τα υλικά και η εκτέλεση:
Υλικά:
για τα μπισκότα:
200 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
20 γρ. κακάο
1 μεσαίο αυγό
100 γρ. βούτυρο αγελάδος
50 γρ. ζάχαρη
1/4 κ.γλ. μπέικιν πάουντερ
για τη γέμιση:
200 ml κρέμα γάλακτος 36% λιπαρά
15 γρ. μέλι
220 γρ. κουβερτούρα υγείας
Εκτέλεση:
για τη γέμιση:
-Σε ένα μπρίκι ζεσταίνουμε την κρέμα γάλακτος με το μέλι και λίγο πριν πάρουν βράση τα αδειάζουμε μέσα στο μπολ με τη σοκολάτα που πριν έχουμε ψιλοκόψει.
-Έπειτα με μια μαρίζ ανακατεύουμε το μείγμα καλά μέχρι να γίνει μια ομοιογενής γυαλιστερή γκανάς.
-Τέλος, σκεπάζουμε το μπολ μας με μεμβράνη που εφάπτεται πάνω στη γκανάς και το τοποθετούμε στο ψυγείου για μια ώρα μέχρι να παγώσει.
για τα μπισκότα:
Στον κάδο του μίξερ με το φτερό χτυπάμε το βούτυρο με τη ζάχαρη σε μεσαία ταχύτητα μέχρι να αφρατέψουν καλά.
-Έπειτα προσθέτουμε το αυγό που πριν έχουμε χτυπήσει και συνεχίζουμε το ανακάτεμα μέχρι να το πάρει.
-Αμέσως μετά, προσθέτουμε το αλεύρι, το κακάο και το μπέικιν πάουντερ που πριν τα έχουμε κοσκινίσει και συνεχίζουμε το ανακάτεμα στην ίδια ταχύτητα μέχρι να γίνει ένα ζυμαράκι.
-Τέλος, τυλίγουμε το ζυμαράκι με μεμβράνη και το αφήνουμε στο ψυγείο για μια ώρα να παγώσει.
-Αφού βγάλουμε το ζυμάρι μας από το ψυγείο, αφαιρούμε τη μεμβράνη, το τοποθετούμε ανάμεσα σε δυο αντικολλητικά χαρτιά και με ένα πλάστη το ανοίγουμε σε πάχος περίπου λιγότερο από μισό εκατοστό.
-Έπειτα με τη βοήθεια ενός κουπάτ ή και ενός φλιτζανιού κόβουμε τα μπισκότα και τα τοποθετούμε σε ένα ταψί όπου πριν έχουμε στρώσει αντικολλητικό χαρτί.
-Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στον αέρα στους 170 βαθμούς στη μεσαία σχάρα για περίπου 10 λεπτά.
-Αφού κρυώσουν καλά, παίρνουμε ένα μπισκότο, βάζουμε λίγη από τη γέμιση και το κλείνουμε με ένα άλλο.
-Συνεχίζουμε την ίδια διαδικασία με όλα τα μπισκότα.
Περισσότερες συνταγές του σεφ στο κανάλι του στο You Tube. Δείτε εδώ.