Φωτογραφία: shutterstock

Λαχταριστή γαλατόπιτα χωρίς αυγά -Έτοιμη σε 3 βήματα

Η γαλατόπιτα είναι ένα παραδοσιακό Αρκαδικό γλυκό που έχει τις ρίζες του στην αρχαιότητα.

Η απλότητα αυτού του εδέσματος είναι που το κάνει τόσο υπέροχο και αγαπητό σε κάθε νοικοκυρά, ενώ η πλούσια αλλά συνάμα ανάλαφρη γεύση του το έχουν καταστήσει γνωστό σε όλη την Ελλάδα.

Στο βάθος του χρόνου σε πολλές περιοχές της χώρας έχουν προκύψει ντόπιες παραλλαγές, ωστόσο η κεντρική ιδέα ενός γλυκού με βάση το γάλα -πρόβειο, αγελαδινό η κατσικίσιο- είναι η ίδια.

Αυτή η πανεύκολη και σύντομη συνταγή για γαλατόπιτα χωρίς αυγά έχει την πιο απλή εκτέλεση που μπορείτε να φανταστείτε, καθώς είναι έτοιμη σε μόλις 3 απλά βήματα.

Υλικά

  • 1,5 λίτρο γάλα
  • 1 κούπα σιμιγδάλι ψιλό
  • 1 κούπα ζάχαρη
  • 1 βανιλέτα
  • 2 κ.σ. βούτυρο
  • Ξύσμα από 1 λεμόνι

Εκτέλεση

  • Σε κατσαρόλα τα βάζουμε όλα μαζί και ανακατεύουμε μέχρι να αρχίσει να πήζει.
  • Ρίχνουμε σε βουτυρώνουμε ταψί και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180° στον αέρα και κάτω αντίσταση μέχρι να πάρει χρώμα.
  • Θέλει πάνω από 1 ώρα. Κόβουμε όταν κρυώσει και ρίχνουμε ζάχαρη άχνη και κανέλλα.