Γαλατόπιτα με μέλι χωρίς φύλλο -Γλυκιά και βελούδινη, σαν σύννεφο
Η γαλατόπιτα αποτελεί ένα γλυκό από τα πιο διαδεδομένα σε κάθε περιοχή.
Πρόκειται για το έδεσμα που μας μεταφέρει σε μνήμες των παιδικών μας χρόνων, αφού σε κάθε σπίτι η συνταγή της γεμίζει με αρώματα, ενώ η γεύση της είναι πλούσια και η υφή της αφράτη, όπως πρέπει να είναι.
Η συνταγή για γαλατόπιτα είναι εύκολη, νόστιμη με λίγα υλικά και μπόλικη κανέλα που δημιουργεί αναμνήσεις στο πέρασμα της και δίνει χαρακτήρα όπου μπει.
Η συνταγή είναι του Πέτρου Μαούνατζη
Συνταγή για γαλατόπιτα με μέλι χωρίς φύλλο
Υλικά
- 1 1/2 λίτρο Γάλα
- 375γρ Σιμιγδάλι ψιλό
- 2 φλιτζάνια Μέλι
- 1 Ξύσμα Λεμόνι
- 3 Αυγά
- 1 Βανίλια
- Σκόνη κανέλας για το πασπάλισμα
Εκτέλεση
Σε μια μέτρια κατσαρόλα ζεσταίνουμε το γάλα σε μέτρια φωτιά για 4 – 5 λεπτά, μέχρι να αρχίσει να κοχλάζει.
Ρίχνουμε το σιμιγδάλι, τη ζάχαρη, λίγη κανέλα και το ξύσμα λεμονιού, ανακατεύοντας συνεχώς με το σύρμα για άλλα 3–4 λεπτά, μέχρι να δέσει η κρέμα. Αποσύρουμε από τη φωτιά και ρίχνουμε τα αυγά ελαφρώς χτυπημένα. Ανακατεύουμε να αναμειχθούν.
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180° C και λαδώνουμε ένα ταψί. Αδειάζουμε το μείγμα στο ταψί και στρώνουμε ομοιόμορφα.
Ψήνουμε για περίπου 30 λεπτα μέχρι να ροδίσει η επιφάνεια. Ξεφουρνίζουμε, πασπαλίζουμε με την κανέλα και τη σερβίρουμε χλιαρή ή κρύα.