Γαλακτομπούρεκο

Γαλακτομπούρεκο με γιαούρτι: Η εύκολη εκδοχή του σιροπιαστού γλυκού που θα ερωτευτείς

Ένα γλυκό το Σαββατοκύριακο πάει τέλεια με τον καφέ μας καθώς ξεκουραζόμαστε στον καναπέ μετά από μια κουραστική εβδομάδα.

Λατρεύουμε τα παραδοσιακά γλυκά όσο τίποτα άλλο! Τι καλύτερο, λοιπόν, από ένα σπιτικό, σιροπιαστό γλυκό που θα λατρέψει όλη η οικογένεια;

Αν υπάρχει ένα τέτοιο γλυκό στο οποίο δεν μπορεί να αντισταθεί κανείς είναι το γαλακτομπούρεκο.

Ψάχνοντας για την τέλεια συνταγή, πέσαμε πάνω σε μια υπέροχη, πιο απλή εκδοχή του κλασσικού γαλακτομπούρεκου που γίνεται με γιαούρτι.

Είναι πανεύκολο και γρήγορο και η γεύση του θεϊκή!

Η συνταγή είναι της Ελένη Τσιομπανοπούλου-Βέργου και την βρήκαμε στο Instagram.

Σημείωσε τι θα χρειαστείς για να το φτιάξεις και ξεκίνα αμέσως:

ΥΛΙΚΑ

  • 1/2 κιλό φύλλο κρούστας
  • 2 κεσεδάκια γιαούρτι στραγγιστό (των 200γρ)
  • 1 κεσεδάκι ζάχαρη
  • 1 1/2 κεσεδάκι καλαμποκέλαιο
  • 6 αυγά
  • 3 κ.γ. baking powder
  • 2 βανίλιες

Για το σιρόπι

  • 2 κεσεδάκια ζάχαρη
  • 1 κεσεδάκι νερό
  • 1 βανίλια

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  • Βράζουμε το σιρόπι για πέντε λεπτά και το αφήνουμε να κρυώσει. Αλείφουμε ένα ταψί ορθογώνιο 30cm με λίγο λάδι.
  • Σουρώνουμε ένα ένα τα φύλλα σαν βεντάλια και τα τοποθετούμε κατά μήκος στο ταψί. Βάζουμε όλα τα φύλλα.
  • Χτυπάμε στο μίξερ ή με αυγοδάρτη τα αυγά και ρίχνουμε με τη σειρά, τη ζάχαρη, το γιαούρτι, το λάδι, το baking powder και τις βανίλιες.
  • Ρίχνουμε το μείγμα επάνω στα φύλλα.
  • Κουνάμε το ταψί να πάει παντού και ψήνουμε στους 180C για 30-35 λεπτά.
  • Μόλις βγει από το φούρνο περιχύνουμε με το κρύο σιρόπι και απολαμβάνουμε.

Καλή απόλαυση!