Apple Crumble

Φτιάξε «τριφτή» μηλόπιτα -Συνταγή για λαχταριστό κι ελαφρύ apple crumble

Δοκιμάσαμε μια απίθανη συνταγή για τριφτή μηλόπιτα -ή αλλιώς apple crumble-, που είναι ιδανική για χουχούλιασμα στο σπίτι με ζεστό καφέ.

Το φθινόπωρο είναι η εποχή πολλών και γευστικών φρούτων. Τα πρώτα μήλα κάνουν την εμφάνισή τους και μπορούμε να φτιάξουμε λαχταριστά γλυκά που θα κάνουν το σπίτι να μοσχοβολήσει.

Μια από τις συνταγές που σίγουρα λατρεύουν μικροί και μεγάλοι είναι η μηλόπιτα. Και μπορεί να κυκλοφορούν πολλές συνταγές που διαφέρουν στη συνταγή, στη ζύμη, στα υλικά και σε άλλη, η τριφτή μηλόπιτα ωστόσο παραμένει κλασική αξία και πάντα βρίσκει τη θέση της στην κουζίνα μας.

Το apple crumble είναι από τα γλυκά που αγαπούν σε κάθε γωνιά του πλανήτη και βρήκαμε στο cookpad.gr μια συνταγή για να τη φτιάξετε κι εσείς.

Συνταγή για apple crumble:

Υλικά:

Για το κραμπλ:

35 γρ. νιφάδες βρώμης

35 γρ. αλεύρι ολικής άλεσης

20 γρ. ζάχαρη άχνη

35 γρ. μαργαρίνη ή βούτυρο

Για τη γέμιση

400 γρ. μήλα, αποφλοιωμένα, κομμένα στα τέσσερα

50 γρ. ζάχαρη

1 κουταλιά της σούπας νερό

Οδηγίες μαγειρέματος

Προθερμάνετε το φούρνο στους 190 °C. Ετοιμάστε τα μήλα.

Βάλτε τα μήλα σε μια κατσαρόλα με τη ζάχαρη και το νερό. Μαγειρέψτε σε χαμηλή φωτιά για 5 λεπτά και τοποθετήστε τα σε ένα μικρό πυρίμαχο σκεύος.

Τοποθετήστε το αλεύρι και τη βρώμη σε ένα μπολ και ανακατέψτε καλά. Κόψτε τη μαργαρίνη (ή το βούτυρο) σε μικρούς κύβους και προσθέστε την στο αλεύρι.

Ανακατέψτε με τα δάχτυλά σας μέχρι να μοιάζει η υφή με ψίχουλο. Προσθέστε τη ζάχαρη και ανακατέψτε.

Καλύψτε το φρούτο με το κραμπλ.

Ψήστε για περίπου 20 λεπτά μέχρι να χρυσίσει η ζύμη.