Φανουρόπιτα της τελευταίας στιγμής, χωρίς μίξερ -Πανεύκολη, δεν τρίβεται και δεν λασπώνει
Σήμερα, 27 Αυγούστου τιμάται η μνήμη του Αγίου Φανουρίου και παραδοσιακά φτιάχνουμε τη λαχταριστή φανουρόπιτα.
Τα υλικά που χρησιμοποιούνται είναι 7 ή 9 παραδοσιακά, καθώς συμβολίζουν τα μυστήρια της εκκλησίας.
Η παράδοση λέει ότι φτιάχνουμε φανουρόπιτα όταν έχουμε χάσει κάτι και θέλουμε ο Άγιος να μας το φανερώσει.
Κάποιοι, αφού την φτιάξουν, την πηγαίνουν στην εκκλησία για να «διαβαστεί» και στη συνέχεια τη μοιράζουν.
Εμείς βρήκαμε στο live-kitchen.gr μια πανεύκολη συνταγή που είναι πολύ γρήγορη και δεν χρειάζεσαι μίξερ.
Αυτή η λαχταριστή φανουρόπιτα φτιάχνεται μέσα σε μόλις 5 λεπτά και είναι αφράτη και πανεύκολη, ενώ δεν λασπώνει και δεν τρίβεται!
Απλή και αφράτη Φανουρόπιτα χωρίς μίξερ:
Τα Υλικά που θα χρειαστείτε:
400 γρ αλεύρι που φουσκώνει
250 γρ χυμό πορτοκάλι+Ξύσμα από 1 πορτοκάλι
250 γρ ζάχαρη
200 γρ ελαιόλαδο
1 κτγ κανέλα σκόνη
70 γρ σταφίδες+1 κτσ αλεύρι που φουσκώνει
80 γρ καρύδια (σπασμένα χοντρά)
Για τη φόρμα
ελαιόλαδο+αλεύρι
Για το πασπάλισμα
Ζάχαρη άχνη
Φόρμα 26 εκ.
Εκτέλεση:
Σε μια φόρμα 26 εκ. τοποθετούμε μια λαδόκολλα , αλείφουμε ελαιόλαδο και πασπαλίζουμε αλεύρι.
Σε ένα μπολ ρίχνουμε τον χυμό πορτοκάλι , την ζάχαρη , τα καρύδια , το ξύσμα πορτοκαλιού ,το ελαιόλαδο και ανακατεύουμε για 2-3 λεπτά.
Προσθέτουμε το την κανέλα σκόνη και κοσκινίζουμε το αλεύρι που φοσκώνει.
Ανακατεύουμε ελαχιστα ίσα ίσα να ενσωματωθούν τα υλικά.
Σε ένα μπολάκι με σταφίδες ρίχνουμε 1 κτσ αλεύρι που φουσκώνει ανακατεύοντας τες.
Τις ρίχνουμε στο μείγμα ανακατεύοντας για λίγο.
Ρίχνουμε το μείγμα στην φόρμα και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο για 55-60 λεπτά στους 170 c.
Ξεφορμάρουμε μόλις κρυώσει ελάχιστα και το αφήνουμε να κρυώσει τελείως.
Βάζουμε το σχέδιο που μας αρέσει πασπαλίζοντας με ζάχαρη άχνη.
Η πιο εύκολη και νόστιμη Φανουρόπιτα είναι έτοιμη να την απολαύσετε!!
Καλή σας επιτυχία!