Το πιο εύκολο και γρήγορο προφιτερόλ που έχεις δοκιμάσει: Με σπιτικά σου και απαλή κρέμα
Ποιος θα έλεγε όχι σε ένα λαχταριστό γλυκάκι; Κανείς!
Ένα από τα πιο γευστικά γλυκά είναι το γνωστό μας προφιτερόλ (αυτό που έχει από πάνω σαντιγί, όπως έλεγε και ο Γιώργος Κωνσταντίνου).
Αυτό το απίθανο γλυκό, λοιπόν, συνήθως το απολαμβάνουμε από ζαχαροπλαστεία καθώς το θεωρούμε δύσκολο και χρονοβόρο για να το φτιάξουμε στο σπίτι.
Ψάχνοντας, όμως, για μια εύκολη συνταγή, πέσαμε πάνω σε αυτή του Δημήτρη Μιχαηλίδη που μας ξετρέλανε.
Με σπιτικά σου, αφράτη κρέμα και υπέροχη κρέμα σοκολάτας, με ελαφριά και αέρινη γεύση που γίνεται εύκολα και γρήγορα.
Είναι ιδανικό γλυκό για το Σαββατοκύριακο και για κέρασμα μετά το τραπέζι.
Σημείωσε τι θα χρειαστείς για να το φτιάξεις και ξεκίνα αμέσως:
ΥΛΙΚΑ
Για τα σουδάκια
- 100 γρ. βούτυρο
- 125 ml γάλα
- 125 ml νερό
- 1 κ.γ. ζάχαρη
- 1 πρέζα αλάτι
- 150 γρ. αλεύρι
- 4 αυγά
Για την κρέμα
- 350 γρ. ζάχαρη
- 100 γρ. κακάο
- 100 γρ. αλεύρι
- 1 λίτρο γάλα
Για το γέμισμα
- 200 γρ. σαντιγύ
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
- Σε μια κατσαρόλα βάζουμε το βούτυρο, το γάλα, το νερό, τη ζάχαρη, 1 πρέζα αλάτι και ανακατεύουμε μέχρι να λιώσει το βούτυρο. Αποσύρουμε από τη φωτιά, προσθέτουμε το αλεύρι και ανακατεύουμε πολύ καλά.
- Βάζουμε το μείγμα στη φωτιά, ανακατεύουμε για 1′ και το αφήνουμε να κρυώσει για περίπου 10′.
- Βάζουμε τη ζύμη μας στον κάδο του μίξερ, προσθέτουμε τα 4 αυγά (ένα τη φορά) και ανακατεύουμε για 5′.
- Σε ταψί με λαδόκολλα απλώνουμε τη ζύμη μας με το κορνέ, κάνοντας σουδάκια.
- Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στον αέρα, στους 180 βαθμούς, για 20′.
- Σε μια κατσαρόλα βάζουμε τη ζάχαρη, το κακάο, το αλεύρι, το γάλα και ανακατεύουμε μέχρι να βράσει το μείγμα μας. Καλύπτουμε με μεμβράνη και τοποθετούμε στο ψυγείο για 4 ώρες, να κρυώσει.
- Κόβουμε τα σουδάκια μας στη μέση, τα ανοίγουμε και τα γεμίζουμε με σαντιγύ.
- Ανακατεύουμε την κρέμα μας με σύρμα να αφρατέψει, απλώνουμε μια στρώση σαντιγύ σε ένα μπολ, στρώνουμε τα σουδάκια με τη σαντιγύ, καλύπτουμε με την κρέμα κακάο, γαρνίρουμε με σαντιγύ, σταγόνες σοκολάτας και σερβίρουμε.
Έτοιμο! Καλή απόλαυση!
Η συνταγή είναι από το dimitrismichailidis.com