Πίτα Καισαιρείας: Λαχταριστή και εύκολη παστουρμαδόπιτα με 5 υλικά
ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΑ ΒΟΥΛΓΑΡΕΛΗ ⸻ 10 FEB 2022
Αν υπάρχει ένα πιάτο που λατρεύουμε να απολαμβάνουμε, αυτό είναι οι παραδοσιακές πίτες.
Ζεστές, φουρνιστές, με τραγανό φύλλο και απαλή γέμιση, είναι το ιδανικό πιάτο για να συνοδεύσεις το τραπέζι σου.
Η πίτα Καισαρείας ή αλλιώς παστουρμαδόπιτα είναι μια πολίτικη συνταγή με παστουρμά, ντομάτα, τυρί και σουσάμι με ιδιαίτερη, πικάντικη γεύση.
Βρήκαμε μια απίθανη συνταγή του Τάσου Αντωνίου που γίνεται εύκολα και γρήγορα και θα ξετρελάνει όλη την οικογένεια, μικρούς και μεγάλους.
Θα χρειαστείς μόλις 5 υλικά για να την φτιάξεις και να την απολαύσεις! Δεν θα μείνει ούτε μπουκιά!
Σημείωσε τι θα χρειαστείς και ξεκίνα να την φτιάχνεις:
ΥΛΙΚΑ
- 1 συσκευασία με έτοιμα φύλλα για αλμυρές και γλυκιές πίτες
- 6 φέτες παστουρμά
- 200 γρ. τριμμένο τυρί της επιλογής μας (γραβιέρα, κασέρι, ρεγκάτι)
- 2 ντομάτες κομμένες σε λεπτές ροδέλες
- μαύρο σουσάμι για το πασπάλισμα
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
- Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180C.
- Αφαιρούμε το τσιμένι (την πάστα μπαχαρικών) γύρω από τις φέτες παστουρμά.
- Κόβουμε τη ντομάτα σε λεπτές ροδέλες και τρίβουμε το τυρί.
- Βγάζουμε από την κατάψυξη τα φύλλα. Σηκώνουμε το πάνω φύλλο και προσθέτουμε την γέμιση στο κάτω φύλλο. Τοποθετούμε από πάνω το πάνω φύλλο.
- Ψήνουμε για 45 λεπτά, μέχρι να ροδίσει καλά.
- Στη μέση του ψησίματος, πασπαλίζουμε το μαύρο σουσάμι στο πάνω φύλλο.
- Σερβίρουμε την παστουρμαδόπιτα ζεστή.
Καλή όρεξη!
Η συνταγή είναι από το mamapeinao.gr