κέικ με γάλα

Hot milk cake: Το πιο εύκολο κέικ που μπορείς να φτιάξεις σήμερα -Αφράτο, με τα πιο απλά υλικά

Αν τα γλυκά είχαν «leader», αυτός θα ήταν σίγουρα το κέικ. Είναι απλό, αφράτο, λαχταριστό και all time classic που ικανοποιεί το sweet tooth μας.

Υπάρχουν πολλές εκδοχές και παραλλαγές του με άπειρα υλικά ωστόσο μερικές φορές less is more.

Βρήκαμε μια σούπερ απλή, «old-fashioned» συνταγή για κέικ με γάλα που θα σε ενθουσιάσει. Είναι ίσως το πιο εύκολο κέικ που μπορείς να φτιάξεις με γεύση στο μάξιμουμ.

Ονομάζεται «Hot milk cake» θα θα χρειαστείς μόνο τα απαραίτητα υλικά που σίγουρα έχεις ήδη στην κουζίνα σου.

Δες τι θα χρειαστείς:

ΥΛΙΚΑ

2 μεγάλα αυγά, σε θερμοκρασία δωματίου
2 κούπες ζάχαρη
1 κουταλάκι του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας
2 ¼ της κούπας αλεύρι για όλες τις χρήσεις
2 ¼ κουταλάκια του γλυκού baking powder
1 ¼ της κούπας γάλα 2%
10 κουταλιές βούτυρο, σε κύβους

Milk cake

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 175C. Σε ένα μεγάλο μπολ, χτυπάμε τα αυγά για 5 λεπτά σε μεγάλη ταχύτητα, μέχρι να αφρατέψουν και να πάρουν κίτρινο χρώμα. Σταδιακά προσθέτουμε τη ζάχαρη, χτυπάμε μέχρι το μείγμα να γίνει ελαφρύ και fluffy. Ρίχνουμε τη βανίλια, το αλεύρι και το baking powder. Στη συνέχεια, χτυπάμε σε χαμηλή ταχύτητα μέχρι να γίνει λείο το μείγμα.

Σε ένα μικρό κατσαρολάκι, ζεσταίνουμε το γάλα και το βούτυρο μέχρι αυτό να λιώσει. Το προσθέτουμε στο μείγμα και χτυπάμε μέχρι να ομογενοποιηθεί.

Ρίχνουμε το μείγμα σε μια αλευρωμένο ταψί και ψήνουμε μέχρι η οδοντογλυφίδα να βγαίνει καθαρή, για 30-35 λεπτά.

Βγάζουμε και αφήνουμε να κρυώσει.

Κόβουμε και απολαμβάνουμε!