Φωτογραφία: shutterstock

Συνταγή για τυροκαυτερή που θα απογειώσει το κρέας -Πανεύκολη και πεντανόστιμη

Τσικνοπέμπτη σήμερα και όλοι είμαστε έτοιμοι για ένα πλουσιοπάροχο γεύμα με πρωταγωνιστή το κρέας.

Κάθε χρόνο τέτοια μέρα, συνηθίζουμε να επιστρατεύουμε όλη μας τη μαγειρική τέχνη και το μεράκι για το ψήσιμο και το μαγείρεμα του κρέατος. Ωστόσο, σε ένα σωστό τσιμπούσι δεν μπορούν να λείπουν τα «μερακλίδικα» συνοδευτικά που θα απογειώσουν το γεύμα μας. Εξάλλου, τα μπιφτέκια, τα λουκάνικα και τα παιδάκια δεν μπορούν να σταθούν μόνα τους χωρίς μία λαχταριστή αλοιφή.

Εμείς βρήκαμε μία πεντανόστιμη συνταγή για τυροκαυτερή από τη σελίδα mamapeinao.gr η οποία θα είναι έτοιμη στο λεπτό και σίγουρα δε θα σας απογοητεύσει με την πλούσια γεύση και τις τέλειες ισορροπίες της.

Υλικά

  • 500 γρ. φέτα
  • 3 πιπεριές κέρατο
  • 2 κ.σ. γιαούρτι
  • 1 κ.σ. ξίδι
  • 1/2 φλιτζ. ελαιόλαδο
  • 1 κ.γλ. μπούκοβο

Εκτέλεση

  • Πλένουμε καλά τις πιπεριές και τις ψήνουμε στον φούρνο στους 180 °C για 5 λεπτά ή εναλλακτικά τις τυλίγουμε σε αλουμινόχαρτο και τις ψήνουμε στην τοστιέρα. Τις ξεφλουδίζουμε και αφαιρούμε προσεκτικά τα σπόρια από το εσωτερικό.
  • Χτυπάμε στο μπλέντερ τις πιπεριές, το ελαιόλαδο και το ξύδι μέχρι να πολτοποιηθούν. Προσθέτουμε τη φέτα, το γιαούρτι και το μπούκοβο.
  • Συνεχίζουμε το χτύπημα για 1-2 λεπτά. Μεταφέρουμε την τυροκαυτερή σε ένα μπολ, καλύπτουμε με μεμβράνη και αφήνουμε για 1 ώρα στο ψυγείο πριν σερβίρουμε.