Εύκολη συνταγή για παγωτό με 2 μόνο υλικά –Χωρίς μίξερ, έτοιμο σε 10 λεπτά
Όσο η θερμοκρασία ανεβαίνει, τόσο η επιθυμία μας για κάτι δροσερό αυξάνεται, τι καλύτερο λοιπόν από μερικές κουταλιές παγωτού;
Ένα από τα πιο λαχταριστά εδέσματα, ιδίως το καλοκαίρι, είναι το παγωτό. Αν και πολλοί το προτιμούν ακόμη και τον χειμώνα, το παγωτό είναι το signature γλυκό του καλοκαιριού, τι θα έλεγες λοιπόν για μια εύκολη συνταγή με δύο μόνο υλικά;
Η παρασκευή του παγωτού φαντάζει δύσκολη και μπελαλίδικη μιας και οι περισσότερες συνταγές στην εκτέλεσή τους μας προτείνουν να παγώνουμε το μείγμα και ανά συγκεκριμένες ώρες να το ανακατεύουμε.
Κι όμως, με μια έρευνα στο διαδίκτυο βρήκαμε τη συνταγή για παγωτό με 2 μόνο υλικά και χωρίς παγωτομηχανή.
Το μόνο που θα χρειαστείς είναι τα δύο βασικά σου υλικά και ένα μίξερ.
Τη συνταγή βρήκαμε στο mamapeinao.gr
Υλικά
- 500 ml κρέμα γάλακτος με 35% λιπαρά πολύ κρύα
- 1 συσκευασία 397 γρ. ζαχαρούχο γάλα
Εκτέλεση
Σε ένα μίξερ χτυπάμε σε δυνατή ταχύτητα για περίπου 8-10 λεπτά την κρέμα γάλακτος μέχρι να σχηματιστεί ένα παχύρρευστο μείγμα. Προσθέτουμε το ζαχαρούχο γάλα και χτυπάμε μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά.
Σε αυτό το στάδιο μπορούμε να προσθέσουμε υλικά της προτίμησής μας, όπως μπισκότα, κομμάτια σοκολάτας ή και εκχύλισμα βανίλιας ή μαστίχας, ωστόσο η συνταγή αυτή είναι για τους λάτρης της απλής γεύσης.
Μεταφέρουμε το μείγμα σε μακρόστενο δοχείο που κλείνει αεροστεγώς, το ισιώνουμε με μαρίζ και το βάζουμε στην κατάψυξη για 6-7 ώρες.