Εύκολη συνταγή για μανιταρόπιτα -Με τραγανό φύλλο σφολιάτας και λαχταριστή γέμιση
Η μανιταρόπιτα είναι σίγουρα μια από τις πιο λαχταριστές συνταγές που θα κάνετε ξανά και ξανά.
Πρόκειται για μια από τις πιο λαχταριστές και γευστικές πίτες, με πλούσια γέμιση ενώ για την ετοιμασία της θα χρειαστείτε λίγο χρόνο.
Η συνταγή για τη μανιταρόπιτα είναι εύκολη και γρήγορη, απλώς θα τσιγαρίσετε τα υλικά της γέμισης και θα αρωματίσετε με τα μπαχαρικά σας. Τα υλικά υπάρχουν ήδη στα ντουλάπια της κουζίνας σας ενώ για το φύλλο, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε είτε σπιτικό είτε του εμπορίου. Για τη σημερινή συνταγή η πρόταση είναι το φύλλο σφολιάτας.
Συνταγή για μανιταρόπιτα
Υλικά
- Φύλλο σφολιάτας
- 2 μεγάλα κρεμμύδια
- μισό κιλό λευκά μανιτάρια
- 2 κόκκινες πιπεριές
- ελαιόλαδο
- αλάτι/ πιπέρι/ ρίγανη
- 1 κρόκο αυγού
Εκτέλεση
Σε ένα τηγάνι με λάδι τσιγαρίζουμε τα κρεμμύδια, κομμένα σε μεγάλα κομμάτια και έπειτα προσθέτουμε και τα μανιτάρια μας. Αφού μαλακώσουν και αρχίσουν να παίρνουν χρώμα σβήνουμε με ένα σφηνάκι λευκό κρασί.
Αποσύρουμε από το τηγάνι και στον ζωμό ρίχνουμε ψιλοκομμένες τις πιπεριές. Αφού τσιγαρίσουμε προσθέτουμε ξανά τα κρεμμύδια και τα μανιτάρια και ανακατεύουμε όλα τα υλικά μαζί μέχρι να πιουν τα υγρά τους. Προσθέτουμε και τα υπόλοιπα μπαχαρικά.
Σε ένα ταψί λαδώνουμε ελαφρώς τον πάτο και τα τοιχώματα και ξεκινάμε προσθέτοντας το κάτω φύλλο. Λαδώνουμε ελαφρώς και προσθέτουμε τη γέμιση. Στη συνέχεια προσθέτουμε το επάνω φύλο και κλείνουμε τις άκρες.
Αλείφουμε με ένα πινέλο τον κρόκο του αυγού, ψήνουμε για περίπου 40 λεπτά στον αέρα και στους 180.