Φωτογραφία:unsplash/@by_abigailkelly

Μαγιονέζα με 4 υλικά –Καλύτερη και από αγοραστή, θα τη φτιάχνεις συνέχεια

Η μαγιονέζα μπορεί να συνοδεύσει κάθε κυρίως πιάτο μας και όχι μόνο.

Πρόκειται για μια αλοιφή που ταιριάζει εξαιρετικά τόσο με κρέας, όσο και με πατάτες, ενώ μπορείς επίσης να δημιουργήσεις μια υπέροχη μακαρονοσαλάτα με αυτή.

Η μαγιονέζα του εμπορίου όσο γευστική κι αν είναι, δεν παύει να έχει πολλά συντηρητικά επομένως, μια καλή επιλογή είναι να φτιάξεις σπιτική μαγιονέζα, που όμοιά της δεν θα έχεις γευτεί ξανά.

Τα υλικά που θα χρειαστείς είναι μόνο 4 και βρίσκονται ήδη στα ντουλάπια της κουζίνας σου ενώ η διαδικασία εκτέλεσης είναι τόσο εύκολη που δεν θα ξανασκεφτείς να πάρεις έτοιμη από το εμπόριο.

Τη συνταγή είδαμε από το προφίλ TasteSpell στο Instagram


Μαγιονέζα με 4 μόνο υλικά

Υλικά:

  • 1 αυγό
  • 1 κ.γ. ξύδι
  • 2 κ.γ. μουστάρδα
  • 1 φλιτζάνι φυτικό λάδι

*Προσθέτουμε όσο αλάτι και πιπέρι θέλουμε

Εκτέλεση:
Σε ένα μπολ βάζουμε το αυγό, το αλάτι, το πιπέρι, μια κουταλιά ξύδι και τη μουστάρδα και τοποθετούμε στο σκεύος το ραβδομπλέντερ. Από πάνω ρίχνουμε το λάδι μας και ξεκινάμε να χτυπάμε τα υλικά. Ξεκινώντας από κάτω ανεβάζουμε προς τα πάνω με αργές κινήσεις το ραβδομπλέντερ μέχρι το μείγμα μας να γίνει αλοιφή.