Συνταγή για λαχταριστά κεφτεδάκια -Το πολύτιμο μυστικό για να βγουν μυρωδάτα και αφράτα
BOVARY ⸻ 13 NOV 2022
Τα κεφτεδάκια είναι ένα παραδοσιακό ελληνικό πιάτο γεμάτο αναμνήσεις και αρώματα.
Οι αγαπημένοι μας κεφτέδες αποτελούν τον κατεξοχήν μεζέ στο ελληνικό τραπέζι και οι παραλλαγές του αγαπημένου πιάτου είναι αμέτρητες, ενώ κάθε νοικοκυριό έχει τη δική του συνταγή.
Το μυστικό για μυρωδάτα και νόστιμα κεφτεδάκια είναι να ζυμώνει κανείς τον κιμά και να τον αφήνει μερικές ώρες στο ψυγείο για να δέσουν όλα τα υλικά και να ενωθούν οι γεύσεις μεταξύ τους.
Στη συγκεκριμένη συνταγή, η Elena Cooks προσθέτει και λίγη φέτα στον κιμά, απογειώνοντας τόσο την γεύση όσο και την υφή από τα πεντανόστιμα κεφτεδάκια
Υλικά
- 600γρ κιμά μοσχαρίσιο
- 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- 1 ντομάτα ψιλοκομμένη
- 1 αυγό
- 3 κουτ σούπας φρυγανιά τριμμένη
- 1 ματσάκι δύοσμο
- αλάτι
- πιπέρι
- 150γρ τυρί φέτα κομμένο κυβάκια
Eκτέλεση
- Βάζουμε τον κιμά σε ένα μπολ και προσθέτουμε το κρεμμύδι, την ντομάτα, τον δυόσμο, τη φρυγανιά , το αυγό, αλάτι, πιπέρι και ανακατεύουμε μέχρι να γίνει μια ζύμη.
- Αν έχουμε χρόνο τοποθετούμε στο ψυγείο για μερικές ώρες να ενωθούν τα αρώματα. Στη συνέχεια πλάθουμε σε μπαλάκια τα πατάμε με τα χέρια και τοποθετούμε ένα κυβάκι τυρί φέτα.
- Ξανά πλάθουμε σε μπαλάκι και φυλακίζουμε το τυρί μέσα του. Συνεχίζουμε την ίδια διαδικασία για όλη την ζύμη.
- Τοποθετούμε σε ταψί με λαδόκολλα, πασπαλίζουμε με ελαιόλαδο, αλάτι, πιπέρι.
- Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς για 40 λεπτά περίπου μέχρι να πάρουν χρώμα. Καλή επιτυχία!