Εύκολη Ομελέτα φούρνου

Εύκολη ομελέτα φούρνου -Η ιδανική λύση για εύκολο και νόστιμο φαγητό στη στιγμή

Η ομελέτα είναι ένα πιάτο που μπορεί να καταναλωθεί τόσο σαν πρωινό, όσο και σαν κυρίως πιάτο.

H συνταγή του Τάσου Αντωνίου αποτελεί μια έξυπνη ιδέα για ένα γρήγορο και ολοκληρωμένο γεύμα του μεσημεριού μια ζεστή ημέρα που δεν έχεις προλάβει να ετοιμάσεις φαγητό .

Η πλούσια και γευστική ομελέτα με πιπεριές, γαλοπούλα και τυρί μπορεί να σε χορτάσει εύκολα, να σου χαρίσει ενέργεια και το πιο σημαντικό, να μην σε «παγιδεύσει» στην κουζίνα για ώρες ατελείωτης μαγειρικής

Εύκολη Ομελέτα φούρνου -Η ιδανική λύση για εύκολο και νόστιμο φαγητό στη στιγμή

Υλικά

  • 3 πιπεριές ψιλοκομμένες
  • 8 αυγά
  • 4 φέτες γαλοπούλα ψιλοκομμένη
  • 3-4 κ.σ. κίτρινο τυρί τριμμένο
  • αλάτι
  • φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • 1 πρέζα πάπρικα
  • 2 κ.σ. σόδα ή ανθρακούχο νερό
  • ελαιόλαδο για το ταψί

Εκτέλεση

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 190°. Λαδώνουμε ελαφρώς ένα μέτριο ταψί.

Σε ένα βαθύ μπολ χτυπάμε τα αυγά με το σύρμα, μέχρι να αφρατέψουν, προσθέτουμε τις πιπεριές, τη γαλοπούλα, το τυρί και ανακατεύουμε. Αλατοπιπερώνουμε και ρίχνουμε την πάπρικα. Συνεχίζουμε το ανακάτεμα με το σύρμα, μέχρι να αναμειχθούν τα υλικά.

Αδειάζουμε το μείγμα στο ταψί και ψήνουμε για περίπου 25 – 30 λεπτά ή μέχρι να δέσει το μείγμα και να ροδίσει η ομελέτα. μΞεφουρνίζουμε, αφήνουμε να κρυώσει ελαφρώς και σερβίρουμε την ομελέτα φούρνου χλιαρή.