Φωτογραφία: Shutterstock

Eύκολη μανταρινόπιτα με βουτυρένια, τριφτή ζύμη

Οι πίτες είναι αναμφισβήτητα ανάμεσα στα πιο αγαπημένα γλυκά εδέσμτατα που μας αρέσει να απολαμβάνουμε τον χειμώνα, καθώς είναι ζεστές, λαχταριστές και πάνε τέλεια με τον κρύο καιρό.

Οι επιλογές για γέμιση είναι αμέτρητες, ωστόσο αξίζει να χρησιμοποιεί κανείς υλικά της εποχής για να πετύχει την ιδανική γεύση. Ένα από αυτά τα υλικά είναι και το νόστιμο μανταρίνι, το οποίο έχει την τιμητική του κατά τη διάρκεια της χειμερινής περιόδου.

H ποικιλία μανταρινιών «Κλημεντίνη» συγκομίζεται Οκτώβριο με τέλη Δεκεμβρίου ενώ η «Μεσογειακή» μανταρινιά συγκομίζεται την περίοδο Νοεμβρίου-Ιανουαρίου. Συνεπώς ο Δεκέμβριος είναι ο καλύτερος μήνας για να μαγειρέψει κανείς συνταγές με βάση το αγαπημένο φρούτο καθώς ο καρπός είναι στα καλύτερά του.

Εμείς λοιπόν βρήκαμε στην ιστοσελίδα xrysoskoufaki.gr μία πεναντόστιμη συνταγή για αφράτη μανταρινόπιτα με βουτυρένια, τριφτή ζύμη. Γίνεται πολύ πιο εύκολα από ό,τι νομίζεις και η πλούσια γεύση της θα σε συναρπάσει.

Yλικά

  • 70 γρ βούτυρο
  • 1 αυγό
  • 100 γρ ζάχαρη
  • 250 γρ αλεύρι
  • 1 κ.σ. μπέικιν παόυντερ

Για τη γέμιση:

  • 700 γρ Μανταρίνια
  • 100 γρ Ζάχαρη
  • 40 γρ Αλεύρι

Εκτέλεση

  • Καθαρίζουμε τα μανταρίνια και τα κόβουμε σε μικρά κομμάτια. Τα απλώνουμε σε ένα μπολ προσθέτουμε τη ζάχαρη και το αλεύρι, ανακατεύουμε.
  • Σε ένα άλλο μπολ κοσκινίζουμε το αλεύρι, προσθέτουμε το μπέικιν πάουντερ, τη ζάχαρη και μια πρέζα αλάτι. Ανακατεύουμε.
  • Προσθέστε βούτυρο στο μείγμα του αλευριού και τρίψτε τη ζύμη μέχρι να γίνει εύθρυπτη. Προσθέτουμε το αυγό και το τρίβουμε ξανά σε ψίχουλα.
  • Βάλτε τη μισή ζύμη σε μια φόρμα και πιεστε με ένα ποτήρι να κάνει βάση, μοιράστε ομοιόμορφα τη γέμιση πάνω από τη στρώση και μοιράστε την υπόλοιπη τριφτή ζύμη από πάνω.
  • Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 45 λεπτά.