Τρουφάκια

Τρουφάκια μανταρίνι με 4 υλικά: Πανεύκολα και πεντανόστιμα, το τέλειο κέρασμα για τις ημέρες των γιορτών

Τα Χριστούγεννα πλησιάζουν και είμαστε έτοιμοι για την πιο όμορφη εποχή του χρόνου.

Στολισμένες βιτρίνες, λαμπιόνια, δέντρα, χρώματα και αρώματα, όλα στην πόλη «μυρίζουν» Χριστούγεννα.

Τι λείπει; Φυσικά τα λαχταριστά γλυκά που περιμένουμε πώς και πώς να τα φτιάξουμε και να τα απολαύσουμε στο γιορτινό τραπέζι.

Ήδη τα παραδοσιακά γλυκίσματα έχουν κάνουν την εμφάνισή τους.

Για μένα, ένα γλύκισμα που θυμίζει Χριστούγεννα είναι τα πεντανόστιμα τρουφάκια με αμύγδαλο και μανταρίνι που φτιάχνει κάθε χρόνο η μητέρα μου.

Είναι τόσο νόστιμα όσο και εύκολα στην παρασκευή τους και είναι το ιδανικό κέρασμα για τις ημέρες των γιορτών.

Μοιάζουν με χιονισμένες μπαλίτσες και η γεύση τους είναι θεϊκή.

Η συνταγή της είναι απλή καθώς θα χρειαστείς μόλις 4 υλικά και πολύ λίγο χρόνο για να τα φτιάξεις.

Σημείωσε τι θα χρειαστείς:

ΥΛΙΚΑ

  • 300 γρ. αμύγδαλα άσπρα
  • 300 γρ. ζάχαρη άχνη
  • Φλούδες από 3 μανταρίνια
  • Κρυσταλλική ζάχαρη για την επικάλυψη

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  • Βράζουμε τις φλούδες σε λίγο νερό. Στραγγίζουμε και τις λιώνουμε με ένα πιρούνι.
  • Περνάμε τα αμύγδαλα στο μπλέντερ και τα χοντροκόβουμε.
  • Βάζουμε τα αμύγδαλα και την άχνη ζάχαρη σε ένα μπολ μαζί με τις φλούδες και ζυμώνουμε μέχρι να ομογενοποιηθούν.
  • Παίρνουμε λίγο από το μείγμα και πλάθουμε μπαλάκια. Επαναλαμβάνουμε για όλο το μείγμα.
  • Βάζουμε την κρυσταλλική ζάχαρη σε ένα μπολ, ρίχνουμε τα μπαλάκια και τα ρολάρουμε μέχρι να καλυφθούν.
  • Τα βάζουμε σε cups σε ένα μπολ και καλύπτουμε με μεμβράνη.

Έτοιμα! Καλή απόλαυση!